SJAJAN PROTIV LEVANTEA

'HRVAT JE NOVI YAYA TOURE' Rakitić: 'Već su mi i suigrači počeli govoriti da konačno moram zabiti'

'Zadovoljan sam svojim nastupom, ali i igrom cijele momčadi. Nije lako dobiti Levante u gostima'

Dovođenje Ivana Rakitića i Barcelonu bio je fantastičan potez Luis Enriquea, pišu katalonski mediji nakon što je Barca pregazila Levante 5-0, a hrvatski veznjak zabio prvijenac za momčad sa Nou Campa.

Rakitića Mundo Deportivo uspoređuje sa Yayom Toureom:

- Hrvat igra i napred i prema nazad. Gradi akcije, ali i razbija na sredini sve pokušaje protivnika. Rakitić od kada je stigao u Barcelonu igra fantastičnu defanzivnu rolu.

- Hvala Bogu da je ušlo. Već su mi i suigrači počeli govoriti da je vrijeme da zabijem. Zadovoljan sam svojom igrom, ali i igrom cijele momčadi. Nije lako dobiti Levante u gostima, kazao je Rakitić.

U Mundo Deportivu je Rakitić dobio maksimalne četiri ‘zvjezdice’, kao i Messi, Neymar i Alba, zaslužio je i naslovnicu, sliku kako mu presretni Messi trči u zagrljaj. Nalaizirana mu ej i igra, uz naslov “otovorio svoj kolosalni opus”. Marca mu je dala ‘osmicu’, samo je Messi (8,5) dobio više, Busquets 7,5, a Neymar 7. Madridski ABC mu je dao maksimalne tri ‘zvjezdice’ kao i Messiju, a AS maksimalna tri ‘pika’, kao i Messiju, Albi i pričuvi Sandru, uz opasku “njegov je stil igre deviza nove Barçe”.

Trener domaćih José Luis Mednilibar je priznao “Vyntrino isključenje i Rakitićev gol su nas ubili”, no podvukao je da je konačnih 0-5 “skandalozan rezultat”. Luis Enrique nije komentirao Rakitića, pohvalio je napadače Neymara, Pedra i Sandra te Messija i zaključio, što se dotiče i ‘Rakete’: “Sviđa mi se što postoji magija u momčadi”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 22:32