TEŠKI DANI ZA BAVARCE

HOENESS BEZ ŽALBE Podnio ostavku na mjesto predsjednika Bayerna i odlazi u zatvor!

Predsjednik Bayerna osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci

Osim što je podnio ostavku na mjesto predsjednika Bayerna , Uli Hoeness je odlučio kako se neće žaliti na presudu Okružnog suda u Münchenu. Predsjednik Bayerna osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci. Hoeness je proglašen krivim zbog utaje 27, 2 milijuna eura poreza.

Suđenje Hoenessu započelo je zbog utaje oko 3.5 milijuna eura poreza, a kada je proces započeo, Bayernov predsjednik priznao je kako je utajio još 15 milijuna eura. Međutim, do kraja suđenja svota je narasla na čak 27.2 milijuna eura koje Hoeness duguje poreznim tijelima, a do te svote se došlo nakon iscrpnog pregleda dokumentacije koju je Höness dostavio istražiteljima.

Također valja napomenuti kako je Hoeness još uvijek na slobodi i tako će biti sve dok Vrhovni sud ne potvrdi odluku Okružnog suda u Münchenu, odnosno dok presuda ne postane pravomoćna.

Njemački Bild navodi kako će Hoenessu biti vrlo teško na početku odsluživanja kazne s obzirom da je ustajanje u zatvoru već u pola šest ujutro, a spavanje u pola osam, dok svaki zatvorenik dnevno mora raditi osam sati.

- Nakon razgovora sa svojom obitelji odlučio sam prihvatiti odluku minhenskog suda. Utaja poreza je bila moja najveća pogreška u životu i moram se nositi s posljedicama iste. Svoju predsjedničku ulogu prepuštam upravnom odboru Bayerna koji će najbolje znati što i kako dalje. Ne želim ni na koji način naštetiti klubu koji volim i za koji ću uvijek živjeti. Ostat ću povezan sa svim ljudima u klubu dok god sam živ. Prijateljima i navijačima Bayerna želim zahvaliti iz sveg srca na velikoj podršci - stoji u priopćenju za javnost

Hoeness je ikona njemačkog nogometa, figura koju je njemačka javnost smatrala moralnom vertikalom. Hoenness je kao igrač s reprezentacijom Njemačke osvojio titulu europskog prvaka 1972. i svjetskog prvaka 1974. godine. Tijekom igračke karijere devet je godina nosio dres Bayerna, a jednu sezonu je bio u Nürnbergu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:23