LISTA NAJLOŠIJIH

Hoće li Džeko i Torres do 2012. ipak proigrati sukladno cijeni?

Na listi svoje mjesto nisu našli igrači koji su potpisivani kao slobodni; u tom bi slučaju već zastupljeni Liverpool (Squillaci i Konchesky) bio još zastupljeniji (Joe Cole, Jovanović...)

ZAGREB - Kraj je sezone u najzanimljivijim ligama Europe. Budući da je o većini trofeja odlučeno, biraju se idealne momčadi, najbolji igrači, treneri, golovi... Tako je udruga profesionalaca Premiershipa za najboljeg igrača sezone izabrala Garetha Balea, udruga nogometnih novinara svoj je glas dala Scottu Parkeru, a Alex Ferguson najboljim je javno proglasio Luku Modrića.

Engleski dnevnik Daily Mail pozabavio se jednom drugom zanimljivom listom. Prevrtio je najveće transfere u sezoni 2010./2011. i izabrao listu deset najvećih promašaja. Zanimljivo je da od prvih šest klubova jedino Tottenham nema svoje igrače među najlošijim kupnjama sezone.

Uz utopljenika West Hama, s dva je igrača najzastupljeniji Liverpool. Menadžerska lutanja odavno prekriženog Roya Hodgsona bila bi podebljana još nekim imenima, ali izuzeti su transferi u kojima klubovi nisu platili odštete.

Bebe

Manchester United - stigao za 7,4 milijuna funti iz Vitorije Guimaraes

Antipod Hernandezu, najvećem Fergusonovu pogotku u sezoni. Nevjerojatno je da je Manchester United za 20-godišnjeg portugalskog veznjaka, kojeg Ferguson nikada nije vidio na djelu, dao toliki novac. Odigrao je sedam utakmica po već uhodanoj šabloni za talentirane mladce, dobivši priliku protiv slabijih momčadi koju nije iskoristio.

Fernando Torres

Chelsea - prodao ga Liverpool za 50 milijuna funti

Posao čijim se posljedicama naslađuju navijači redsa, a očajavaju blueseri. Torres je imao prosječan prvi dio sezone u Liverpoolu (devet golova u 23 utakmice), a nakon dolaska u London situacija postaje katastrofična. Samo jedan pogodak u 13 utakmica, nesnalaženje u igri s Drogbom i Anelkom... i još štošta.

Christian Poulsen

Liverpool - plaćen Juventusu 4,5 milijuna funti

Danac (31) je simbol Liverpoolovih jada pod vodstvom bivšeg trenera Roya Hodgsona. Kenny Dalglish zalijepio ga je za klupu prije dva mjeseca i od poraza protiv portugalske Brage 10. ožujka (0-1) nije mu dao ni minutu. Gotovo sigurno napušta klub u ljetnom prijelaznom roku. Hrvatski navijači Liverpoola sprdaju se s veznjakom čije tehničko znanje, kažu, opravdava njegovo srednje ime Bager.

Paul Konchesky

Liverpool - stigao iz Fulhama za 3 do 4 milijuna funti

Ako je Poulsen simbol loših dana pod Hodgsonom, ćelavi lijevi branič ujedinjuje Hodgsonove obrambene promašaje i Dalglishevu odlučnost da se riješi nesposobnih bekova. King Kenny ga je poslao na posudbu u Nottingham Forrest. Ako je i imao ikakvih šansi da se vrati na Anfield, uništila ih je njegova majka koja je na Facebooku kritizirala navijače Liverpoola.

Mauro Boselli

Wigan - kupljen od Estudiantesa za 6 milijuna funti

Najskuplja prinova u povijesti Wigana završila je na posudbi u Genovi, što dovoljno govori o njegovim ovosezonskim partijama. Postigao je samo jedan pogodak, i to u Carling Cupu, a s impresivnim brojkama (32 ligaška gola za Estudiantes u nepune dvije sezone) trebao je biti lijek za sterilnost Wiganova napada.

Stephen Ireland

Aston Villa - stigao razmjenom iz Man. Cityja, posuđen Newcastleu

Njegova je sezona išla iz lošeg u grozno. Nakon što Aston Villa nije dobio nijednu utakmicu od deset u koliko je startao, novi menadžer Gerrard Houlier davao je 24-godišnjaku sve manje prilika. Newcastle ga je uzeo na posudbu, ali zbog ozljeda je za svrake odigrao samo 49 minuta.

Edin Džeko

Manchester City - plaćen Wolfsburgu 27 milijuna funti

Engleski novinari njegovu su ulogu u Cityjevu osvajanju FA Cupa i plasmanu u Ligu prvaka nazvali ulogom nevinog promatrača. Dobit će šansu jer je preskup da bi ga se samo tako odbacilo, ali jedan premierligaški gol u 13 utakmica ispod svake je razine očekivanja.

Sebastien Squillaci

Arsenal - Sevilla je na njemu zaradila 6,5 milijuna funti

Ozljeda Thomasa Vermaelena gurnula je 30-godišnjeg Francuza u početnih jedanaest. Razočaranje slično kao i četiri milijuna skuplji Koscielny, ali s obzirom na to da je pet godina stariji, teško da će dobiti priliku za popravak. Trebao je odigrati ulogu zapovjednika obrane, a unio je samo dozu neisugrnosti.

Pablo Barrera

West Ham - plaćen meksičkom Pumasu 4 milijuna funti

Smatran je jednom od najboljih kupnji nakon dopadljivih partija na SP-u. Tražili su ga Everton, United i Tottenham, a ulovili u ga, na nesreću svojih navijača, čekićari. Meksičko krilo od siječnja nije nastupilo u Premiershipu, i to u momčadi koja je ispala u Championship.

Robbie Keane

West Ham - posudba iz Tottenhama

Još jedan promašaj kluba u kojem se nakon ispadanja iz lige sve urušava. Dva pogotka u deset utakmica i stalne ozljede poremetile su plan 30-godišnjeg irskog napadača o povratku u golgetersku formu kroz skupljanje minuta i golova uz manju konkurenciju nego u spursima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 09:12