SVE JE SUPER I SVE JE ZA 5

Halilhodžić novinare počastio baklavama

Zagreb, 031010.Stadion u Maksimiru.1. HNL, 10. kolo.Dinamo - Istra 1961.Na fotografiji: Vahid Halilhodzic, trener Dinama.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Euro-pobjede već godinama determiniraju raspoloženje u Maksimiru, tako i nakon Bruggea u Dinamu vlada opušteno ozračje, osmijesi na svakom koraku. Pridonijelo je tome i sunčano i za mjesec studeni toplo vrijeme, koje će potrajati i u nedjelju, pa iz kluba podsjećaju da je ulaz za prvenstveni dvoboj protiv Zadra (16.00) slobodan, pozivaju pristaše plavih da dođu pozdraviti “heroje iz Bruggea”.

Vahid Halilhodžić vratio se iz Pariza, kako je i bilo planirano, točno u subotnje podne. Novinare je Dinamov trener, što je i obećao za prvu sljedeću euro-pobjedu u gostima, počastio baklavama, polovicu je ispekla Ibrahimovićeva supruga Beba, a ostalo je naručeno iz slastičarnice.

Stigao je i reporterski par L’Equipea, morali su i oni kušati baklavu, valjda će, za razliku od novinara Canala+, gdje je Vaha gostovao u petak navečer u emisiji posvećenoj derbiju PSG - OM, u reportaži spomenuti Dinamo i njegova trenera.

- Na Canalu Plus predstavili su me samo kao bivšeg trenera PSG-a, to što sam sada u Dinamu njih ne zanima. Francuzi su vam takvi - rekao je Vaha, koji je imao zakazan trening u 15.30. Potom je momčad otišla u karantenu, tradicionalnu Vilu Tina, gdje ju je čekalo gledanje dvaju DVD-ova s isječcima utakmica Zadra, što je pripremio pomoćni trener Tot.

Ako već nisu u Francuskoj, što je i razumljivo, Dinamove ovosezonske pobjede odjekuju susjednom BiH, Halilhodžićevom domovinom. U sarajevskoj Skenderiji je 11. studenoga manifestacija Muzički Oskar popularnosti, a već je poznato da je Vaha dobitnik nagrade za sportsku osobu godine u BiH, kako je naglasio šef za komunikaciju Tomislav Marčinko, nastupit će pjevači i zabavljači iz svih republika bivše SFRJ, pa i šire, a valjda po onoj narodnoj “kad je bal, nek je maskenbal” izmišljena je još jedna nagrada. Kakav bi to narodnjački dernek bio a da izostane Zdravko Mamić, stoga je za maksimirskog kralja transfera u posljednji tren izmišljena nagrada “menedžer desteljeća jugoistočne Europe”.

Vahi je rečeno da je osvanuo preko cijele naslovnice subotnjeg Dnevnog Avaza, zamolio je novinare da ističu igrače, a ne njegove zasluge za Dinamov preporod, netko je spomenuo Lady Gagu, na što je Vaha pitao kada je u Areni koncert Stinga (u ponedjeljak, op. a.). Na konstataciju da bi u 1/16 finala Europske lige Dinamo mogao na njegov bivši Lille, Halilhodžić se naglo uozbiljio:

- Prvo trebamo proći dalje, ne pravite ražanj dok je zec u šumi.

Zajec je davno istjeran iz šume, odgovorili smo, na što se Vaha trpko nasmijao, čudilo ga je i što su samo dva navijača dočekala momčad na aerodromu nakon Bruggea, na što smo mu odgovorili da su Dinamovi navijači za razliku od nekih novinara već sazreli, pa ne prave ražanj dok je zec u šumi.

- Je li PAOK zabio Villarrealu nakon prekida? Znao sam, jedino su tako i mogli. Sva tri pogotka u skupini dali su nakon prekida - istaknuo je Vaha i otkrio da već razmišlja o nadmetanju 15. prosinca. Mislio je da je to utakmica odluke neovisno o Villarrealu...

- Što? Ako pobijedimo Villarreal, teoretski smo sigurni? Nisam znao, drago mi je što je tako - otelo se Vahi, koji će za tri i pol tjedna spremati Dinamo za pothvat doista vrijedan slave, divljenja i golemog navijačkog dočeka na Plesu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 19:05