NOVA NADA S POLJUDA

Hajdukov wunderkind je hitar poput Zlatka Vujovića, a bit će bolji strijelac

Stariji pioniri ‘bijelih’ pružali su najveći otpor nogometašima Zagreba, koji su u finalu Nike Premier Cupa svladali Dinamo s Alenom Halilovićem sa 2-0
 Ranko Šuvar / Cropix

SPLIT - Teo Pirija, trener Hajdukovih starijih pionira, zadovoljan je nastupom na Nike Premier Cup turniru u Zagrebu iako njegovi “tići” nisu ušli u finale, ostali su drugi u skupini.

- Ovo je prvi put unazad nekoliko godina da smo nastupili s godinu mlađom generacijom, to su igrači 96. godišta. Nismo ušli u finale zbog gol-razlike, ali nismo primili nijedan gol na turniru. Možemo biti zadovoljni jer smo na ovom skupu najboljih momčadi odigrali dobro, a Zagreb je zasluženo osvojio 1. mjesto.

Pirija se slaže da su ovakvi turniru nužnost.

- Svim klubovima nedostaju ovakvi turniri jer se na jednome mjestu okupi koncentrat kvalitete. U našim regijama nemam priliku često igrati tako jake utakmice u malo vremena.

U konkurenciji starijih pionira Hajduk ima zanimljivu igračku ružu jer tu je nekoliko U-15 reprezentativaca: Blažević, Vojković, Bašić i Grbić. Najveću pozornost izazvao je Ante Blažević, mladi napadač koji je s tri gola bio i prvi strijelac turnira, pokal mu je uručio ‘dinamovac’ Vrsaljko.

Iako u ovom uzrastu treneri ne vole dizati u nebesa mlade nogometaša, mnogi će ustvrditi da Blažević po brzinskim karakteristikama podsjeća na Zlatka Vujovića, ali krasi ga i odličan udarac, kojim zabija izvana, igra i špicu i krilo.

- Blažević je naš najbolji napadač i prvi strijelac Lige regije Jug. Hitar je zahvaljujući tome što se ranije bavio atletikom. Došao je iz Kaštela, GOŠK Adriachema, prije tri godine. Ima potencijal, a na njemu je da ga razvije do kraja - poručio je Pirija.

Inače, pobjednik hrvatskog finala Nike Premier Cupa, održanog prošli vikend na terenima Zagrebella u Veslačkoj, ponovno je Zagreb, koji se tako plasirano na europsku završnicu u Budimpeštu. Zagrebaši su bili pobjednici svoje skupine zahvaljujući boljoj gol-razlici od Hajduka, međusobni susret završio je 0-0, a u finalu su svladali Dinamo 2-0, a iz momčadi Krešimira Gojuna su najbolji igrač ( Roko Prša) i vratar turnira ( Hrvoje Fabečić).

Na turniru su još sudjelovali Cibalia, Šibenik, Varaždin, Rijeka i Karlovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 10:16