HRVATSKI KUP

Hajduk u 'šarenom' sastavu pobijedio Jadran iz Gunje 5-1

"Bijeli" su poslali u borbu šareni sastav, mnogi su se odmarali, Subašić, Tomasov, Milićević, Anas Sharbini nisu bili ni rezerve, gledali su susret s klupice iza gola
 Danijel Soldo/Cropix

Hajduk je izborio plasman u iduću kup-rundu, lako protiv slavonskog četvrtoligaša, na kraju čak i s uvjerljivom pobjedom pečatiranom u finišu, a golove prvijence dali su, kako su i obećali dvojica Ivana, Lendrić i Vuković.

"Bijeli" su poslali u borbu šareni sastav, mnogi su se odmarali, Subašić, Tomasov, Milićević, Anas Sharbini nisu bili ni rezerve, gledali su susret s klupice iza gola...

U ozračju istinske fešte malog mjesta Splićani su se osjetili kao gost kojeg se jedva čeka, lijepo primljeni i dočekani.

Klub iz Gunje se zove Jadran jer su tako htjeli mnogi kolonisti iz Dalmacije u ovom kraju, s razglasa su "puštane" mnoge dalmatinske pjesme, glazba s okusom mora i soli, Doris je pjevala "o srdeli, ribi plavoj", Tedi "o konobi", a da ne zaboravimo gdje smo brinuo se Kićo s tamburašima.

Jadran se nadao čudu, kao i Dinamo protiv Reala, ali je to bio prevelik zalogaj. Rekoše da im vratara Alena Džombu stalno vabi Cibalia (u kontroli su bili direktor Dražen Pernar i trener Kristijan Toplak, jer Hajduk gostuje u Vinkovcima).

Domaći su govorili i kako imaju lijevog beka Marijana Sivrića, njihovog Baću koji trči svaki dan četiri kilometra do Drenovca i natrag i tako trenira i da je on njihov brzi Gareth Bale.

Imaju i Admira Alića koji je igrao u Marsoniji iz Slavonskog Broda u prvoj ligi, još ga je Nižetić tamo trenirao prije sto godina, a danas ima Admir 37 i glavna je fora ekipe iz Gunje.

Stigla je i Torcida, Baterijelo, Stobreč, Sućidar, Mokošica, Trilj, Vukovar, Pujanke, redoviti su natpisi koji prate hajdučku pjesmu "gdje god da igraš ti...", pa nisu izostali ni u Gunji na krajnjim granicama Lijepe naše, na savskoj tromeđi.

Tribine malog stadiona u Gunji nisu mogle primiti sve znatiželjnike, mnogi su potegli i iz Bosne, preko puta je Brčko, i s one strane Save znalo se da dolazi ovdje Hajduk...

U redovima "bijelih" daleko najbolji – Andrić, kapetanski ozbiljan i u vezi i kao stoper i kao strijelac.

Posebno je lijep pogodak Sarića, pod gredu, a penal za vodstvo izborio je mladi Barišić. Lendrić neumoljiv egzekutor, a Andrić precizan sa 18 metara. I Vuković se upisao u topnike, s bijele točke. Što bi bilo da još domaći vratar Džomba nije solidan...

Imali su svoje trenutke i domaći, Hajdukovu junioru Miliću se potkrala greška-dvije (sve to ide u rok staža), pa je i domaćin znao zaprijetiti, jednom Šikić čak i prazna vrata nije pogodio, to je bilo kod stanja 0:2.

No, ipak je razlika u kvaliteti bila izrazita, "bijeli" su igrali vrlo ozbiljno da odrade posao, a publika je uživala što vidi hajduke, premda je znatno utišala u svojoj euforiji kad je Hajduk poveo dva razlike.

Prije utakmice predsjednik Jadrana Slaven Vrkić darivao je Hajdukova šefa struke Mila Nižetića prigodnim darovima, a i Hajduk je uzvratio domaćinima sa suvenirima.

Hajduk seli u Osijek gdje će danas trenirati, a u subotu igra prvenstvenu utakmicu u Vinkovcima protiv Cibalije.

Jadran (G) – Hajduk 1:5 (0:2)

Gunja. Igralište Jadrana "Luka Šokčević Šaljapin".

Gledatelja oko 1800.

Sudac Mario Novak (Osijek) – 7.

Šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Žuti kartoni: Đalok i Perić (Jadran).

Strijelci: 0:1 Lendrić (29), 0:2 Sarić (37), 1:2 A. Alić (56, 11m), 1:3 Vuković (75, 11m), 1:4 Andrić (85), 1:5 Lendrić (87)

Najbolji igrač: Srđan Andrić (Hajduk)

Jadran (G): A. Džomba (6,5) – Stanojević (5,5) (od 80. Mlivić -), Josić (5), Gembeš (5), Sivrić (5) – Ahmetović (5), A. Alić (6,5), D. Džomba (5,5), Đalok (5,5) (od 46. Perić 5) – M. Alić (6) (od 73. Josipović -), Šikić (5,5).

Hajduk: L. Kalinić (6,5) – James (6), Maloča (6,5) (od 46. Inoha 6), Milić (5,5), Lima (7) (od 46. Barišić 6,5) – Pešić (6), Andrić (7,5), Sarić (7) – Lendrić (7) – Jelavić (6) (od 65. Kukoč 7), Vuković (6,5).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:07