ZADNJE KOLO HNL-a

Hajduk pobjedom nad Sesvetama preskočio Cibaliju

 Vlado Kos / Cropix

Croatia Sesvete - Hajduk 2-5 (Zubak 27, Pejić 90 / Ibričič 42, 78, 90, Cernat 51, Čop 89)

Hajdukovci su u susret ušli ležerno. No, unatoč tome uspjeli su u prve dvije minute kreirati dvije dobre prilike. Prva se zbila samo dvije minute nakon početnog sučeva zvižduka, kada je Ibričić pronašao Tičinovića na drugoj stativi, čiji slabi udarac glavom lako brani vratar Croatije Ivan Banović. U petoj minuti Cernat je sjajnom loptom proigrao Ibričića koji se, u pratnji svog suigrača iz napada Vukušića, sjurio prema domaćim vratima. Umjesto da proigra mladog kolegu u mat-situaciji, bijela desetka odlučila se za solo prodor i prvu je prepreku, vratara Banovića, lako riješila, no ne i drugu; mladog braniča domaćeg sastava Jakara koji je klizećim startom izbio loptu iz prazne mreže.

Gotovo istog trenutka Hajduk je svoj ionako labav pristup još dodatno oslabio, što su domaći počeli koristiti kako bi postupno preuzeli inicijativu. Prvu domaću prijetnju Sesvećani su kreirali u 11. minuti kada je Sušak u suradnji s Gujom kreirao fantastičnu šansu za Peru Pejića, koji izrazito nespretno reagira i sa samo četiri metra traljavim udarcem daje priliku debitantu na vratima Hajduka, 18-godišnjem Danteu Stipici, da se istakne efektnom obranom.

Uslijedili su dalekometni pokušaji Bošnjaka i Jurice Buljata, a u 27. minuti šok na Hajdukovoj klupi i istočnoj tribini Kranjčevićeve, gdje je boravilo oko 150 Hajdukovih navijača.

Agić dugom loptom s centra pronalazi Pejića koji pored statičnih J. Buljata i Pandže prsima ostavlja povratnu loptu za Zubaka, a on poluvolejem s desetak metara pogađa mrežu Stipice. Samo dvije minute potom Sesvećani su mogli i udvostručiti vodstvo, no Pejićev dobar udarac nakon novog upotrebljivog centaršuta Suška bravuroznom obranom zaustavlja mladi Stipica.

Hajduk je u završetku poluvremena ipak uspio postići pogodak. Ibričić se iskupio za sebičnost s početka susreta, majstorski pogodivši iz slobodnog udarca sa 25 metara. Preciznom udarcu preko živog zida prethodio je prekršaj Jasmina Agića na Cernatu. Činilo se kao da je kapetan domaćih srušio Rumunja, no žustra reakcija Agića (zaradio žuti karton) možda odaje drugačiji rasplet situacije.

Čini se kako je Špaco dobrano izribao igrače jer je Hajduk u pet minuta drugog dijela preokrenuo rezultat, zabivši jedan pogodak te propustivši još dvije jako lijepe prigode. Bijeli su startali pokušajem Ibričića glavom i Jozinovića s dvadesetak metara, a poentirali su u 50. minuti. Domaći su imali korner, no taj udarac iz kuta pokazao se kobnim upravo za njih. Bijeli su se obranili i kreirali ubojitu kontru - Ljubičić je proigrao Tomasova, a ovaj Cernata koji s osam metara iskosa rutinirano pogađa dalji kut Banovićevih vrata.

Ubrzo nakon toga Poklepović pojačava napad, mijenjajući Tomasova Čopom, što je učinilo hajdukovce još ubojitijima. Nakon dobrih prilika Tičinovića i Ibričića, sudac Batinić u 78. minuti dosuđuje najstrožu kaznu nakon duela Čička i Čopa.

Banović je obranio prvi udarac najboljeg Hajdukova strijelca, no na njegovu nesreću odbijanac je otišao u pravcu Ibričića koji iz drugog pokušaja ne promašuje. Do kraja Hajduk je kontrolirao susret, a Poklepović je dao priliku dvojici mladih, pa su Andrijašević i Pezo upisali prve prvoligaške minute.

Oremuš je probio desni bok, došao do gol linije i dao povratnu loptu Čopu, koji efektno petom matira Banovića.

Pejić je iskoristio katastrofalnu pogrešku vratara Stipice koji je pokušao izbiti loptu na 20 metara od vrata, ali je pao, pa se Pejić s loptom praktički ušetao u gol.

Ibričić je krenuo u solo prodor, prošetao se kroz obranu Croatije i neobranjivo poentirao s desetak metara iskosa.

- Prvih 45 minuta nismo bili na našoj očekivanoj razini, no to je bilo logično jer smo istrčali u sastavu koji dosad vjerojatno nikad nije igrao zajedno. U nastavku smo se dignuli i zasluženo dobili. Planovi za dalje? Mislim da su moji rezultati sve rekli - rekao je Špaco Poklepović.

CROATIA SESVETE - HAJDUK 2:5

Poluvrijeme: 1-1. Sudac: Damir Batinić (Osijek) 6; pomoćnici: Mergeduš i Dević. Strijelci: 1-0 Zubak (27), 1-1 Ibričić (41), 1-2 Cernat (50), 1-3 Ibričić (79), 1-4 Čop (89), 2-4 Pejić (90), 2-5 Ibričić (90). Žuti karton: Agić. Igrač utakmice: Senijad Ibričić. Stadion: u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 1000.

C. Sesvete: Banović 6, Šušak 6,5, Mus 6, Agić 6, Jakara 6, Guja 6, Bošnjak 6,5 (od 78. Lovrić -), M. Lončar 5,5, Pokrajčić 6 (od 58. Puškarić 5,5), Zubak 6,5 (od 67. Čičak 5,5), Pejić 7

HAJDUK: Stipica 5,5, Oremuš 6, Pandža 6,5, J. Buljat 6, Jozinović 5,5, M. Ljubičić 6, Cernat 7 (od 70. Andrijašević -), Tomasov 6 (od 56. Čop 7), Ibričić 7,5, Tičinović 6,5 (od 83. Pezo -), Vukušić 5,5





Zadar - Zagreb 1-0 (Ćurjurić 20)

Zadar je uspio uhvatiti pobjedu kojom je izbjegao sve papirnate opcije oko opstanka u Prvoj ligi tako da ih sudbina ostalih sad više ne brine. Nije bilo baš lako protiv “pjesnika” koji su u zatvaranju utakmice ozbiljno pritisnuli. Međutim, uz raspoloženog vratara Tomislava Gluića te strijelca Ivana Ćurjurića, Zadrani mogu nazdraviti i Ferdi Milinu koji je zaustavio put lopte koju su svi vidjeli na “krivom” mjestu!

Istina, mogli su i domaći do još kojeg pogotka napose to vrijedi za posljednju minutu utakmice kad je netko od bijelih također s crte izbacio u korner. Umalo je tragičar nešto prije bio Bruno Šiklić koji je unastojanju da loptu izbije izvan igre, oštrim udarcem za dlaku izbjegao autogol. Nimalo sadržajno prvo poluvrijeme iz kojeg tek valja izdvojiti udarac Stjepana Babića, međutim, lopta je otišla uz samo vratnicu.

Na isti način uzvratio je gostima Antonijo Mršić, da bi u 20. minuti Ivan Ćurjurić dobro odmjerenim udarcem s devetnaest metara loptu poslao u mrežu Zagreba. Ali zasluge za vodstvo ima i Luka Begonja juniorski reprezentativac koji je pravodbno uposlio strijelca. Otvaranje nove dionice proteklo je u znaku dvoboja Davora Vugrinca i Tomislava Gluića, u oba slučaja uspješniji bio je zadarski vratar. Izvrsno je Gluić reagirao i nešto kasnije, kod udarca Damira Šovšića što mu je donijelo veliki pljesak s tribina. (Dražen Žura)

Stadion Stanovi; SUDAC: Ivo Krečak (Šibenik)

Zadar (3-5-1-1): Gluić - Šiklić, Milin, Glumac - J. Bilaver, Jerbić, Begonja, Mršić, Čuljak - – Ćurjurić - Terkeš

Zagreb (4-2-3-1): Skender - Jurendić, Pavlović, Tokić, Ivanković - Babić, Jugović - Abdurahimi, Oršulić, Dedić - Ljubojević

Slaven Belupo - Varteks 2-3 (Šimek 46-ag, Jakšinić 63 / Škvorc 13, 72, Sačer 37)

72.minuta - nesporazum dvojice igrača Slavena odlično je iskoristio Škvorc i ponovno doveo Varteks u vodstvo.

63. minuta - mladi junior Slavena Jakšinić odapeo je sa 25 metara i - pogodio!

46. minuta - Vojnović je pogodio vratnicu, a lopta je pogodila nesretnog Šimeka i odbila se u mrežu.

37. minuta - Greške Čavala i vratara Pelina, Sačer je sjajno iskoristio.

13. minuta - Susjedski derbi bolje je započeo Varteks. Nakon kornera u domaćem 16-ercu najbolje je reagirao mladi Škvorc.

Gradski stadion; SUDAC: Danijel Trampus (Osijek)

Slaven Belupo (4-3-2-1): Pelin - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Vojnović, Šafarić, Čaval - Mujanović, Delić - Jurić

Varteks (4-2-3-1): Dreven - Šimek, D. Škvorc, Sušac, Kvesić - Punčec, Jagačić - Glavica, Mumlek, A. Vuk - Sačer

Osijek - Cibalia 2-0 (Vidaković 61, Miličević 80)

80. minuta - Cibalia je kapitulirala u Gradskom vrtu. Sve nade Vinkovčanima uništio je Miličević.

61.minuta - Šovša je probio lijevi bok, uputio povratnu loptu za Vidakovića koji je bez problema matirao Antolkovića.

Stadion Gradski vrt; SUDAC: Jurica Mihalj (Velika Mlaka)

Osijek (4-3-3): Kardum - Šorša, Gavrić, Vida, Stojkić - Škorić, Vidaković, Novaković - Hrnčević, Barišić, Miličević

Cibalia (3-4-1-2): Antolović - Tomić, Lučić, Parmaković - Radotić, Mazalović, Milardović, Lukačević - T. Pavličić - Baraban, Kresinger

Međimurje - Šibenik 4-0 (Valentić 33, Lesjak 34, Vuka 42, Golubović 55-11m)

55. minuta - Vuka je srušen u šesnaestercu od strane vratara Slavice, a siguran realizator penala bio je Golubović.

42. minuta - Šibeniku se sprema katastrofa. Nakon ubačaja s desne strane Melnjaka, Vuka je s pet metara matirao Slavicu.

34. minuta - Ovaj put je Lesjak bio strijelac, a ulogu asistenta preuzeo je Golubović

33. minuta - Lesjak je pucao, Slavica slabo reagirao i kratko odbio loptu, a Valentić pokupio 'odbijanac' i spremio ga u mrežu.

SRC Mladost; SUDAC: Fran Jović (Zagreb)

Međimurje (4-2-3-1): Mađarić - Georgievski, Valentić, Andre Silva, Melnjak - Darmopil, Lesjak - Plantić, Eliomar, Vuka - Golubović

Šibenik (4-4-2): Slavica - Bulat, Vidić, Budiša, Medvid - Ademi, Husmani, Bloudek, Alispahić - Dajić, Jordan

Istra 1961 - Rijeka 2-0 (Anđelković 57, Šehić 70-11m)

70.minuta - Šehić je zabio iz penala kojeg je i sam iznudio.

57. minuta - Anđelković pucao sa 20 metara, lopta je prošla kroz šumu nogu i ušla u mrežu.

Uljanik-Veruda; SUDAC: Marijo Strahonja (Zagreb)

Istra (4-5-1): Lisjak - Marković, Stranatić, Pauletić, Kacić - Alimi, Chago, Anđelković, Traore, Roce - Šehić

Rijeka (4-3-1-2): Radman - Lazarevski, Čejvanović, Budicin, Yourassowsky - Štrok, Landeka, Kreilach - Fernandez - Stepčić, Križnam

Inter - Lokomotiva 4-2 (Oršić 17, 83, Sivonjić 36 / Peko 47, Bule 53)

90. minuta - Hat-trick Mislava Oršića!

83. minuta - Opet preokret u Zaprešiću, za vodstvo domaćih ponovno je strijelac Mislav Oršić!

53. minuta - Bule je izjednačio iz slobodnog udarca.

47.minuta - Kiša je počela lijevati u Zaprešiću, a Peko je smanjio za Lokomotivu. Delač je morao bolje reagirati...

36. minuta - Kelava je krivo procijenio jednu loptu, napustio je vrata, a Sivonjić je prije stigao do nje i zabio gol.

17. minuta - Zaspala je obrana Lokosa, Oršić je izbio sam pred Kelavom i lagano zatresao mrežu.

SRC Zaprešić: Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Inter (4-2-3-1): Delač - Batarelo, Barišić, Labudović, Balić - Yankep, T. Šarić - Bosec, Grgurović, Emmanuel - Sivonjić

Lokomotiva (4-4-2): Kelava - Herceg, Cerovec, Mesarić, Pivarić - Peko, Poljak, Sopić, Martinac - Bule, Jelić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 19:20