RAT POLJUDA I SUDACA

HAJDUK: 'Bebek protiv Dinama nikad ne bi dosudio onakav jedanaesterac'

Poslije Intera Hajduk neće uložiti žalbu na suđenje Ivana Bebeka, barem zasad nema takvih najava s Poljuda. Riječki arbitar dosudio je penal u sudačkoj nadoknadi.

Je li bio penal? To je pitanje za vječnu raspravu. Kontakt je postojao i zbio se u kaznenom prostoru. Jozinovićev start na Georgijevu Bebek je ocijenio kao prekršaj. Mnogi će mu dati za pravo.

Splićani su prosvjedovali zbog dojma da ih se potkrada. I da to nije prvi slučaj sudačkih pogrešaka na štetu Hajduka. Na Kantridi je bila evidentna pogreška glavnog suca Križarića i njegova pomoćnika Pejića, koji su dosudili penal za prekršaj koji se dogodio izvan 16-erca. Na utakmici s Lokomotivom pomoćni sudac Havaić nije vidio evidentno zaleđe. Sva trojica su ekspresno kažnjeni - poslani su u Drugu ligu dok se ne vrate u formu.

Može se reći da se Bebek sad našao na meti kritika Splićana jer je dosudio penal koji je - postojao. Ali, stvar je u nečemu drugom. Stvar je u dojmu da Hajduk više nema autoritet kod sudaca.

Slobodan dan u klubu

- Uvijek je to ista stvar. Pitanje je bi li Bebek dosudio penal da se radilo o Dinamu. Bebek ili bilo koji drugi sudac ne bi Dinamu sudio ovakav penal nikad u životu - kažu na Poljudu.

U Hajduku su već oguglali na sudačke nepravde. Pokušavali su s dopisima i prigovorima, ali status nisu uspjeli promijeniti. I neće sve dok nemaju nijednog jakog čovjeka u tijelima nogometne organizacije. Ali, to je šira priča. Hajduk je postao nebitan u klupskom nogometu. U HNS-u Hajduk nema nijednog važnog igrača. Za takav je status kriv i Hajduk koji godinama nema jasnu politiku prema HNS-u.

Nakon svega Hajduk čekaju nove kazne. Bebek je prijavio Krstičevića i njegova pomoćnika Šeparovića da su vrijeđali vlastite igrače. To se dogodilo poslije utakmice. Ružno je bilo vidjeti trenera Krstičevića kako grabi za vrat svog vratara Blaževića i odvodi ga od Bebeka. Krstičević u nedjelju nije komentirao svoj potez. U Hajduku su uzeli slobodan dan pa su odlučili da neće istupati u medijima.

Očekuje se da povjerenik Prve HNL, Josip Brezni, pošalje prijavu pa će se o tome očitovati. U Hajduku u posljednje vrijeme igraju više pravnih utakmica nego ovih nogometnih.

I Uefa ih je prijavila zbog utakmice protiv Intera u Milanu, a nakon posljednje kazne od jedne europske utakmice bez gledatelja i 30.000 eura globe moraju pronaći način kako da izbjegnu najgori scenarij - eliminaciju iz Europe. I to se već jednom dogodilo Hajduku kad je krajem 80-ih kažnjen s dvije godine neigranja u Europi zbog slučaja suzavac protiv Marseilla.

Nespokoj na Poljudu

- Teoretski je moguće, ali vjerojatnije je da će umjesto izbacivanja iz Europe Hajduk morati platiti novu novčanu kaznu - tvrde upućeni u odnose s Uefom.

U Nyonu Hajduk ima podeblji dosje (20 kazni) i zato su na Poljudu nespokojni.

Zbog svega toga najmanje se govori o nogometu. Hajduk je u Zaprešiću odigrao jedno od boljih poluvremena u ovoj sezoni, ali nije uspio pobijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 03:43