ISPAO SRNIN ŠAHTJOR

Gol Petrića u prolazu HSV-a, PAO dobio Romu!

Hamburg SV's Mladen Petric and Marcell Jansen (R) celebrate Petric's goal against SC Freiburg during their German Bundesliga first division soccer match in Hamburg January 16, 2010. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL DIRECTLY
 Reuters

Dinamičnu utakmicu u Europa ligi s pet pogodaka i dva crvena kartona odigrali su u Eindhovenu domaći PSV i Bundesligaš HSV. Nizozemska je momčad slavila 3-2 pobjedu, ali i ispala iz natjecanja.

Razlog leži u prvoj utakmici ovih suparnika u šesnaestini finala natjecanja odigranoj u Hamburgu koju je jedinim pogotkom na susretu riješio Marcell Jansen (1-0). Uzvrat u Nizozemskoj ponudio je mnogo više, ponudio je i pobjedu domaćina, ali i razočaranje na PSV stadionu poslije posljednjeg sučevog zvižduka.

Djelić tuge domaćoj momčadi nanio je i hrvatski reprezentativac Mladen Petrić pogotkom u prvoj minuti drugog poluvremena utakmice. HSV-ov napadač tom se prilikom odlučio na lob domaćeg vratara Andreasa Isakssona nakon dodavanja Piotra Trochowskog, kasnije i strijelca s bijele točke za 2-2.

Petrićev gol prvi je u mreži PSV ove sezone u Europa ligi kada su u pitanju gostujuće utakmice.

Recimo i da se Petrić pogotkom iskupio za gol Balazsa Dzsudzsaka za povećanje vodstva na 2-0. Dzsudzsak je slobodni udarac izveo direktno po golu s 30-ak metara udaljenosti, a lopta se na putu u mrežu odbila od ramena hrvatskoga strijelca i tako prevarila Franka Rosta.

Iz igre je Petrić izašao u 77. minuti utakmice. Tijekom ogleda je postigao još jedan pogodak, no on je poništen zbog prekršaja koji je prethodio dodavanju za gol.

Crvene kartone zaradili su Dzsudzsak i Demel.

HSV-u slijede ogledi protiv Anderlechta koji je s 4-0 nadvisio Athletic.

Šahtar je prošle sezone osvojio Kup UEFA-e, no isti naslov u Europa ligi neće obraniti. Nakon što su u Londonu poraženi od Fulhama 2-1 u Donjecku je susret završio remijem 1-1 premda je domaćin imao golemu prednost u broju udaraca po golu (24-4). Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu za ukrajinski sastav.

Spomenimo i kraj europskog puta za Romu. Nakon 3-2 za Panathinaikos u Ateni isti je rezultat bio i u Rimu, ali ponovno za grčku momčad. Panathinakos je tako jedina momčad koja je pobijedila Romu u zadnja četiri mjeseca.

Ante Rukavina i Mario Galinović nisu ulazili u igru za atenski sastav.

Pizarro “potopio” Twente, dalje i Wolfsburg i Juventus

Uzvratne utakmice 1/16 finala Europa lige obilježio je peruanski nogometaš Werdera iz Bremena Claudio Pizarro koji je trima postignutim golovima donio svojoj momčadi uvjerljivu 4-1 pobjedu nad Twenteom.

Werder je u prvoj utakmici na gostovanju kod Twentea poražen 1-0, a u uzvratu na Weserstadionu već je do 27. minute imao prednost 3-0 dvama golovima Pizarra i jednim Nalda. Prije poluvremena je nadu Twenteu vratio Luuk de Jong, koji je smanjio u 33. minuti, ali je u nastavku Pizarro zaokružio hat trick i odveo svoju momčad u osminu finala.

U osminu finala Europa lige plasirala su se tako tri njemačka kluba HSV, Werder i Wolfsburg. Plasman među među 16 najboljih aktualni njemački prvak Wolfsburg je izborio savladavši Villarreala na svojoj Volkswagen Areni s visokih 4-1. Edin Džeko, Christian Gentner i Grafite upisali su se kod “vukova” u strijelce dok je jednom vlastitu mrežu zatresao i Angel Lopez.

Oba BiH reprezentativca u redovima Wolfsburga, Džeko i Zvjezdan Misimović, odigrali su svih 90 minuta. Džeko je osim otvarajućeg gola asistirao Gentneru za treći Wolfsburgov gol, dok je Misimović dodao Grafiteu za posljednji gol na utakmici.

U daljnji tijek natjecanja nije se uspio kvalificirati Red Bull Salzburg hrvatskog nogometaša Nikole Pokrivača. Red Bull i Standard Liege odigrali su u Salzburgu 0-0, a kako je u prvoj utakmici Standard pobijedio 3-2, prošao je dalje. Pokrivač nije dobio priliku za igru i odgledao je cijelu utakmicu s klupe.

U daljnji tijek natjecanja kvalificirao se i Juventus, koji je na Olimpijskom stadionu u Torinu remizirao s Ajaxom 0-0 i tako sačuvao gol prednosti (2-1) iz Amsterdama.

Klub hrvatskog nogometaša Ivana Perišića, Club Brugge, završio je svoje ovosezonsko natjecanje u Europa ligi.

U uzvratnoj utakmici 1/16 finala Europa lige Club Brugge je poražen na gostovanju kod Valencije 3-0 nakon produžetaka i tako s ukupnim rezultatom 3-1 ispao iz natjecanja.

Nakon regularnih 90 minuta na Mestalli je bilo 1-0 u korist Valencije, a glavne zasluge idu na račun Juana Mate koji je zabio gol još u prvoj minuti utakmice.

Kako je prva utakmica u Belgiji završena 1-0 pobjedom Club Bruggea, igrali su se produžeci, a ondje je uspješniji bio domaćin i Pablo je golovima u 97. i 117. minuti odveo trenutno trećeplasiranu momčad španjolskog prvenstva u osminu finala.

Perišić je za poraženi sastav odigrao cijelu utakmicu.





Europa liga, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

Anderlecht - Athletic 4-0 (Lukaku 4, San Jose 27 - ag, Juhasz 49, Legear 68), prva utakmica 1-1

Marseille - Kopenhagen 3-1 (Arfa 43, Kone 62, 78 / Almeida 87), 3-1

Roma - Panathinaikos 2-3 (Riise 12, De Rossi 67 / Cisse 40 - 11 m, 45+1, Ninis 43), 2-3

PSV - HSV 3-2 (Toivonen 2, Dzsudzsak 43, Koevermans 90 / Petrić 46, Trochowski 79 - 11m), 0-1

Galatasaray - Atletico 1-2 (Keita 66 / Simao 63, Forlan 90), 1-1 Šahtar - Fulham 1-1 (Jadson 69 / Hangeland 33), 2-1

Unirea - Liverpool 1-3 (Fernandes 19 / Mascherano 30, Babel 41, Gerrard 57), 1-0

Fenerbahçe – Lille 1-1 (Emre 35 / Rami 85), 1-2

Hapoel Tel Aviv – Rubin Kazan 0-0, 0-3

Juventus – Ajax 0-0, 2-1

Red Bull Salzburg – Standard Liege 0-0, 2-3

Valencia – Club Brugge 3-0, produžetak (Mata 1, Pablo 97, 117), 0-1

Sporting Lisabon – Everton 3-0 (Velos 64, Mendes 77, Fernandes 90), 1-2

Werder – Twente 4-1 (Pizarro 15, 20, 58, Naldo 27 / Jong 33), 0-1

Wolfsburg – Villarreal 4-1 (Džeko 10, Angel 15-ag, Gentner 42, Grafite 64 / Capdevila 30), 2-2

Petrić: Noga ne izgleda dobro

Vrlo važnu prvenstvenu utakmicu sljedeće nedjelje nogometaši HSV mogli bi odraditi bez hrvatskog napadača Mladena Petrića. U 24. kolu Hamburžani gostuju na Allianz Areni kod Bayerna.

Zbog jednog grubog starta Petrić je u četvrtak prije vremena napustio PSV-ov stadion na kojem je njegova momčad poražena od kluba iz Eindhovena 3-2, no zbog 1-0 iz Hamburga i izborila nastup u osmini finala Europa lige.

U 77. minuti susreta protiv PSV-a s bolnom grimasom na licu Petrić je odšepao s travnjaka, a nakon dvoboja izjavio:

- Još se uvijek nadam da ću igrati, ali bol je jaka, a krv se slijeva u gležanj i uopće mi to ne izgleda kako bi trebalo. Znakovi nisu dobri, ali vidjet ćemo nakon detaljnih pretraga u Hamburgu.

- Pogodak? Imao sam sreće što sam pogodio vrškom prstiju. Za takve se utakmice živi. Snovi o finalu u Hamburgu su ogromni, ali idemo korak po korak - zaključio je hrvatski napadač.

Navijači Anderlechta opet divljali

Pred uzvratnu utakmicu šesnaestine finala nogometne Europa lige između Anderlechta i madridskog Atletica došlo je do verbalnog sukoba navijača s policijom, a sve je rezultiralo privremenim zadržavanjem stotinjak pristaša domaće momčadi u pritvoru.

Sve se odigralo na glavnom trgu grada kojeg su Anderlechtovi navijači htjeli iskoristiti kao poprište mogućeg sukoba s gostima iz Španjolske.

Kako bi fizički sukob bio spriječen policija je reagirala privođenjem najžešćih u policijsku postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 17:49