NE MIRE SE S ODLUKOM

Gnjevni Goričani: Žalit ćemo se prvo HOO-u i Uefi, ako treba i Lausannei!

Prvaku Druge HNL, kojemu Mamićev vladajući imperij iz Rusanove nije dopustio nastup u Prvoj ligi, cilj je dobiti pravnu zadovoljštinu i na redovnom sudu naknadu štete od HNS-a
 Nenad Dugi / Cropix

Velikogoričani ne odustaju u borbi za pravdu pa će se do kraja tjedna žaliti Arbitraži Hrvatskoga olimpijskog odbora i tražiti Uefinu inspekciju procesa licenciranja nakon što Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnog saveza nije dopustio Gorici nastup u Prvoj HNL sljedeće sezone, i to unatoč valjanoj licenci.

Nakon što je IO HNS-a opozvao odluku svoga Žalbenog tijela za licenciranje, koja je po pravilnicima konačna i nakon što je u klub stiglo službeno priopćenje iz Rusanove, IO prvaka druge lige odlučio je, ako bude potrebno, ići i do Arbitražnog suda za sport u Lausannei kako bi dobio pravni temelj za što bolju poziciju na redovnom sudu kojemu namjeravaju tužiti HNS zbog pretrpljenih materijalnih gubitaka.

- Prva žalbena instanca je Arbitraža HOO-a, a tek zatim međunarodna. Imali smo dogovorena dva inozemna sponzorstva od 800.000 eura, jedno za omladinsku školu, a drugo za dres i dodatak imenu kluba, ali to je otpalo jer nam nije dopušteno igrati Prvu ligu, bez koje možda ode i netko od najboljih igrača - naglasio je predsjednik HNK Gorica, Nenad Črnko, svjestan da arbitraže i sudovi neće, jer ne stignu do 23. srpnja kad počinje nova sezona, klub vratiti u Prvu HNL, ali će inzistirati na odšteti od HNS-a.

Goričani su se u međuvremenu prijavili za Drugu HNL, svjesni da moraju u novu borbu. Trener Damir Petravić odgodio je okupljanje za novu sezonu na 11. srpnja, no pitanje je s kojim igračima. Najavljena su pojačanja, prema Črnkovim riječima, odustala od dolaska u Goricu, a dvojica igrača, Hajduk i Perić, na probi su u Litvi. Treba pronaći novi motiv za pokušaj ulaska u prvoligaško društvo, poglavito zato što sljedeće sezone samo prvak ulazi po plasmanu jer se Prva HNL smanjuje sa 16 na 12 klubova, a ljeto nakon toga sa 12 na deset.

- Lani smo postali prvaci sa 2,8 milijuna kuna pa procjenjujemo da bismo mogli ponoviti uspjeh s tri milijuna ako ostanu svi dosadašnji domaći sponzori. Stadion ćemo do kraja ljeta doraditi kao da smo prvoligaši, jedino ćemo pričekati s rasvjetom. Ta investicija stoji šest do sedam milijuna kuna, a postavljanje je gotovo za dva mjeseca. Tražit ćemo od Grada da deponira taj već predviđeni novac do sljedećeg proljeća. Gradski je proračun oko 250 milijuna kuna, dvostruko veći od mnogih sadašnjih prvoligaša, no nećemo u ovo recesijsko vrijeme unaprijed trošiti gradski novac dok na terenu ne osiguramo plasman - poručio je Črnko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 23:12