SLAVLJE NA KANTRIDI

FOTO Volpi i službeno u Rijeci

Volpijev poslovni suradnik Damir Mišković postat će predsjednik kluba, a na mjestu dopredsjednika bit će dosadašnji predsjednik Robert Komen
 Željko Šop / CROPIX

Talijanski multimilijunaš Gabriele Volpi pred novinare je danas došao ogrnut šalom Rijeke i u društvu gradonačelnika Vojka Obersnela. Sporazum o sponzorstvu je potpisan i preuzimanje riječkog prvoligaša gotova je stvar.

Prvotna Volpijeva financijska injekcija iznosi dva milijuna eura, čime će, ističe Obersnel, biti podmirena dugovanja NK Rijeka prema igračima i dobavljačima.

Klupski porezni dug od 18 milijuna kuna u procesu privatizacije iz sportske udruge u sportsko trgovačko društvo bit će pretvoren u vlasnički udio Grada Rijeke.

Prema Obersnelovim riječima, u drugoj fazi Volpi će preuzeti vlasništvo nad klubom u udjelu do 70 posto, s time da će se obvezati tijekom sljedeće tri godine u NK Rijeka uložiti još najmanje 1,8 milijuna eura. Grad će zadržati 30 posto, s time da će, kako je najavio Obersnel, biti otvoreni da se svi zainteresirani - dakle navijači, pojedinci i tvrtke - također uključe u suvlasništvo.

Prema sporazumu, Volpijeva fondacija Social Sport dobit će tri upravljačke funkcije u klubu, a po dvije će zadržati NK Rijeka, odnosno Grad. Kako je istaknuo Gabriele Volpi, njegov poslovni suradnik Damir Mišković, inače bivši nogometaš, postat će predsjednik kluba, a na mjestu dopredsjednika bit će dosadašnji predsjednik Robert Komen.

Na mjesto zamjenika predsjednika zasjest će Gabrieleov sin Simone Volpi, predsjednik talijanskoga vaterpolskog kluba Pro Recco.

- Ovo je važan dan i za mene osobno i za Rijeku i za mojeg suradnika Miškovića - izjavio je Volpi te dodao da je veliki zaljubljenik u Hrvatsku i da svako ljeto ovamo dolazi svojim brodom. Novi predsjednik Mišković rekao je da će tijekom iduća tri mjeseca s 2,1 milijun eura podmiriti dugove dobavljačima i igračima, a do kraja godine s 800.000 eura dugove bankama i sudske sporove.

- Na kraju dana, radi se o oko tri milijuna eura. Još 1,8 milijuna obvezujemo se uložiti u tri godine, a nakon toga vidjet ćemo što dalje. Nadamo se da će klub postati što je nekada bio, s financijama koje su bolje nego što su bile - rekao je Damir Mišković. Istaknuo je da je u prvoj fazi cilj stabilizacija poslovanja kluba, a zatim i povratak u vrh hrvatskog nogometa, među tri, četiri najbolja kluba. - Tko se bude htio uključiti u našu strategiju, dobrodošao je, a tko ne, neka potraži svoje mjesto u nekom drugom klubu - poručio je Mišković. Volpi je najavio i uključivanje Rijeke u projekte nogometne akademije koje je fondacija Social Sport, što se financira novcem od zarade iz naftnog biznisa, pokrenula u Italiji i Africi. Obersnel je istaknuo da su ovime osigurani svi preduvjeti za budućnost NK Rijeka. Talijanskim delegatima i gradonačelniku uručeni su dresovi Rijeke s njihovim imenima.

- Nadam se samo da od Volpija i mene ne očekujete da i mi igramo - našalio se Obersnel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 17:59