PRISTOJNA PREDNOST

FOTO: RIJEKA - ŠERIF 1-0 Marin Leovac u završnici probio moldavski buker i raspametio punu Kantridu!

Ovo je Europa, a tu se kažnjavaju i najmanje pogreške na obje strane igrališta, kaže Jajalo
 Davor Zunic / CROPIX

Svakom nizu jednom dođe kraj... E, pa riječki pobjednički, koji je do ogleda sa Šerifom trajao punih 15 utakmica, nastavlja se! Zaustavili ga nisu niti su Moldavci . S pravom je trener Bijelih Matjaž Kek danima uoči novog europskog ogleda upozoravao na ozbiljnost posla koja je pred njegovim nogometašima. Pokazalo se, naime, da Šerif nije momčad "za baciti", pogotovo u segmentu "fizike", trke, skoka, pa u određenim trenucima i taktičke pripremljenosti. Ali, domaćin je u završnici susreta pronašao rješenje za kažnjavanje protivnika, i to preko - Marina Leovca.

Šaroliko društvo okupilo se u Šerifu. Strateg Zoran Zekić je Rijeci prijetio "cijelim svijetom", većinom Brazilcima. A gdje su nestali Moldavci? Ostali su na klupi! U dva navrata u samom uvodu utakmice, tako, goste je spašavao Argentinac. Vratar Degra posebno se iskazao intervencijom u 8. minuti, kada je iz "devedeset" iščupao loptu koju je iz slobodnjaka prema njegovom golu uputio Brezovec. Veznjak Bijelih nekoliko trenutaka ranije pokušao je na isti način, ali s nešto veće udaljenosti ugroziti protivničku "jedinicu", no taj pokušaj nije bio toliko opasan. Probao je nešto u ranoj fazi susreta "skuhati" i Šerif, i to preko Ernandesa u 10. minuti, čiji se udarac s ruba 16-erca od obrambenog bloka domaćih odbio u korner. Nedugo zatim opet je bilo "gužvovito" u okrugu djelovanja riječke defenzivne linije. Zatresla se i mreža, ali je prvi pomoćnik signalizirao zaleđe i Balimi, igraču iz Burkine Faso, pokvario slavlje.

"Let's shoot the Sheriff!", predložila je Armada svojim ljubimcima velikim transparentom uz popratnu koreografiju negdje na na polovici 1. poluvremena. I umalo su ih Kekovi nogometaši odmah poslušali, no opet je, ovaj put kod ubačaja Brezovca, na visini zadatka bio Degra. U sljedećoj opasnoj situaciji Bijelih, Kramarić je lažnjacima "slomio nekoliko kičmi", izborio se za prostor, ali lopta je na putu prema golu nekoga dirala, dovoljno da završi u korneru. U "trnju" je završio i udarac glavom Balime koji je uslijedio nakon perioda u kojem su Riječani bezuspješno tražili rupu u moldavskom bedemu. Iz naše pozicije moglo se vidjeti što je trener Kek u tim trenucima tražio od svojih igrača - više kretanja. I, vjerojatno, veću koncentraciju obrane prilikom prekida. Poluvrijeme zaključeno netom nakon što su Balima, najopasniji pojedinac u redovima Moldavaca, i Joazoinho podebljali statistiku Šerifa u udaracima prema Vargiću - 0:0.

Gosti su u nastavak ušli s jednom promjenom u sastavu. Iz tunela Kantride umjesto Juninha istrčao je Isa, dok je domaći strateg na travnjak poslao one snage s kojima je krenuo u utakmicu. Prvo veće uzbuđenje u 2. poluvremenu kreirali su Riječani, točnije Tomečak i Kvržić. Potonji je prsima uštopao loptu upućenu od svog suigrača, no izostala je kvalitetnija završnica. Publika je krenula zazivati pogodak koji bi Bijelima uveliko olakšao situaciju. Za Riječane, minute su brzo curile, iako je do kraja ostalo još dovoljno vremena za materijalizirati barem jednu situaciju duboko u polovici Šerifa. U igru je ušao Sharbini (Jugović) i umalo svojom asistencijom za Kramarića razgalio krcatu Kantridu. Međutim, još je jedna prigoda otišla u nepovrat. Spašavali su gosti živu glavu u 75. minuti kada je dobro odapeo Kramarić. Kada se činilo da će na tome ostati, "pojavio" se Leovac, koji je ubačaj s lijeve strane u 86. minuti "iz prve" pospremio iza leđa argentinskog vratara... - 1:0.

Legendarni Bob Marley u svojoj pjesmi "upucao je šerifa". Riječanima je isto pošlo za nogom na travnjaku, u nadmetanju s momčadi iz Tiraspolja!

RIJEKA - ŠERIF 1-0 (Leovac 85')

RIJEKA. Stadion Kantrida - 9.000 gledatelja; Sudac: Serge Gumienny (Belgija);

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac - Kvržić, Jajalo, Brezovec, Jugović (od 62. Sharbini) - Jahović (od 76. Moises), Kramarić

ŠERIF: Degra - Metoua, Muresan, Moreira, Joaozinho - Olimpio, Ernandes - Potiguar (od 46. Isa), Galvao (od 66. Ricardinho), Balima - Cadu (od 79. Ginsari)

RIJEKA - ŠERIF 1-0 (Leovac 85)

KRAJ UTAKMICE!

90. minuta - Nakon slobodnog udarca Lešković je pucao glavom, ali lopta je otišla daleko od gola. Šteta, stoper Rijeke je mogao i bolje reagirati...

85. minuta - Ludnica na Kantridi, Rijeka je povela! Tomečak je sjajno ubacio s desne strane, Moldavci su izbili loptu samo na volej Leovca. Lopta je letjela 'brzinom svjetlosti' i probila mrežu!

74. minuta - Sreća za Rijeku! Cadu je ubacio oštro ubacio s desne strane, lopta je na pet metara od gola pogodila Leovca i odbila se do Ise. Srećom da je gostujući veznjak bio u padu i nije uspio s nekoliko centimetara loptu ugurati u gol.

67. minuta - Kramarić je s pet metara promašio okvir gola, ali da je lopta i zatresla mrežu ne bi ništa vrijedilo budući je sudac označio zaleđe... Poptuno krivo!

65. minuta - Gosti iz Moldavije su prestali razmišljati o napadu, ali Riječani nemaju rješenja za Zekićv bunker.

54. minuta - Kvržić je primio loptu u srcu šesnaesterca, ali nije najbolje zahvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat.

Počelo je u nastavku!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

44. minuta - Balima je pucao glavom sa 6-7 metara, lopta je odskakutala pokraj vratnice.

35. minuta - Udarac je isprobao i Marin Leovac. Tukao je sa 17 metara iskosa, lopta je bila oštra, ali je otišla ravno u golmana.

34. minuta - Konačno dobra akcije Rijeke, Kramarić je pucao sa 17 metara malo preko gola.

30. minuta - Gosti su se vrlo dobro postavili i Rijeka nikako ne može razviti igru...

22. minuta - Cadu je izvrsno ubacio iz slobodnog udarca, Samardžić je u posljednji trenutak izbio u korner.

11. minuta - Šerif je postigao pogodak, ali sudac je već ranije podigao zastavicu i označio vrlo sumnjivo zaleđe

10. minuta - Cadu je pucao s ruba šesnaesterca, ali lopta se od bloka odbila u korner

8. minuta - Brezovec je opalio s dvedesetak metara, a vratar Degra vadi loptu iz samih rašlji

1. minuta - Utakmica je počela!

RIJEKA:Vargić - Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac, Jajalo, Kvržić, Brezovec, Jugović, Jahović, Kramarić

ŠERIF: Degra - Metoua, Joazinho, Ernandes, Muresan, Moreira, Galvao, Balima, Olimpi, Cadu, Potiguar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 06:36