ESKALACIJA DIVLJAŠTVA

FOTO: Navijači divljali i nakon utakmice, policajcu izbili oko!

 Nenad Dugi / Cropix

Policija je priopćenjem potvrdila kako je u večerašnjim neredima tijekom i nakon utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru jedan policajac teško ozlijeđen.

Prema neslužbenim informacijama tijekom žestokog obračuna na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona huligani su policajcu iz Varaždina izbili oko.

Također neslužbeno doznajemo kako je jedan navijač završio u bolnici s ozljedama opasnim po život.

Pogledajte nerede na tribinama Maksimira!

Sve je počelo u poluvremenu kada su redari pokušali izbaciti nekoliko navijača koji su radili nered na istočnoj tribini. Tamo je upaljen fitilj, a eksplozija se dogodila na sjevernoj tribini.

Navijači su krenuli na redare, zatim i na policiju. Oružje su im bile strgane stolice i baklje.

Policija je žestoko uzvratila tako da je došlo do pravog rata na tribini. Prema izvješću, policajci su reagirali kako bi zaštitili napadnute redare, a pri tome su od sredstava prisile primjenili palice.

Prevedeno, pendrečili su razularenu masu jer je to bio jedini način da se koliko toliko osigura red na tribini.

Iako se situacija tijekom utakmice naizgled smirila, sukobi su buknuli nakon završetka utakmice. Počelo je na stadionu, a nasilje se preselilo i na maksimirske ulice.

Slike ljudi koji ozlijeđeni leže na cesti, razbijenih stakala i odbačenog kamenja, najbolje svjedoče o žestini sukoba koji je potrajao oko pola sata.

Neugodnih scena nije bila pošteđena ni svečana loža. Predsjedniku Hajduka Jošku Svaguši jedan gledatelje pokušao zabraniti ulaz na stadion. Došlo je do male gužve, koju je rasčistio Zvonimir Sunara Suki.

Kada je Svaguša na poluvremenu otišao zapaliti cigaretu ponovno je došlo do problema, a jedan od navijača ga je zalio pivom.

Policija je objavila kako je privedeno 30 navijača, od čega je 25 navijača Hajduka. Ta se brojka odnosi na privedene prije nego su navijači napali policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 12:20