DRAMA NA POLJUDU

FOTO: HAJDUK - RIJEKA 2:2 Hajduk penalima u završnici upisao vrijedan bod protiv Rijeke!

Rijeka još uvijek nije uspjela ostvariti pobjedu protiv momčadi iz vrha Hrvatske nogometne lige

Hajduk se spasio od poraza u zadnji čas, na početku šestominutne sudačke nadoknade, golom Marija Maloče iz penala. To je bio drugi jedanaesterac na utakmici, prvo je zabio Bradarić, a drugi Maloča koji je tako režirao veliki preokret Hajduka u drugom poluvremenu.

Hajduk se vratio od 0-2 i iščupao je bod, spasio je obraz na ovoj utakmici koja nije išla u dobroj smjeru za Splićane, ali upornost i sreća na kraju su se obilato isplatili.

Teško je sad prognozirati kako bi se ova utakmica razvijala da je Hajduk poveo već nakon minute igre, a mogao je. Kolosalnu šansu promašio je Marko Bencun, povratnik u momčad kojem je Tudor dao povjerenje od početka iako je pauzirao četrdesetak dana sve do prošle utakmice u Zadru.

Bencun je imao seriju kad je u tri utakmice zabio pet golova i kad mu je sve ulazilo. Ali ovo nije bila njegova veăer. Imao je čisti zicer na samom otvaranju utakmice. Mogao je Vargića pitati gdje da mu pošalje loptu, tukao je jako, ali je vratar Rijeke odbio u korner.

Rijeka vodila 2-0

Splićani su se pribojavali Leona Benka, pokazali se da je to bio opravdani strah. Benko je bio autor gola za vodstvo Rijeke u 7. minuti. Slobodnjak je bio na 18,19 metara, Benko je tukao, a lopta je u živom zidu okrznula Bukvu i za malo promijenila smjer, taman da prevari Hajdukova vratara Lovru Kalinića i završi u mreži. Bio je to 15. prvenstveni gol Benka u ovoj sezoni.

Šok na Poljudu. Kako ne bi bio kad je ovih deset tisuća gledatelja bilo spremno na smrzavanje, ali da vidi nešto dobro od Hajduka koji je u zadnjim utakmicama ostao dužan. Bilo je to jako loše poluvrijeme Hajduka. Potpuna nemoć koja se najviše ogledala u veznom redu koji nikako nije mogao parirati Riječanima. Bradarić i Anđelković ostajali su na brisanom prostoru, nisu mogli ništa kreirati, ali niti braniti.

Vargić skidao zicere

Kramarić je zabio za 2-0 u 41. minuti nakon što je Bradarić pokušati proigrati Kouassija, ali je tu loptu obrane Riječane presjekla nakon čega je bljesnula kontra. Kramarić je pokazao koliko je opasan, taj dar je prigrabio objeručke i zabio je krasan gol iz kontrapada.

Nada za Splićane probudila se nakon gola iz jednaestarca u 75. minuti. Maleš je srušio Bencuna, a loptu je uzeo Bradarić te je konačno probušio Vargića. To je bio znak za nove nalete prema vratima Rijeke. Splićani su tražili i penal kad je sruššen Maloku, ali Fran Jović nije se usudio pokazali na 11 metara drugi put u samo par minuta.

Hajduk se potpuno otvorio, a to je mogla i Rijeka iskoristiti kad je Kalinić jednom otišao u prazno, ali Mujanović nije pogodio prazna vrata.

Riječani su imali sjajnog vratara Ivana Vargića koji je skinuo čista tri zicera, a zadnja takva situacija bio je udarac Kouassija sa 7,8 metara. Ali nije mogao skinuti penale Filipa Bradarića.

HAJDUK - RIJEKA 2:2

Hajduk (4–4–2): Kalinić – Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović – Vršajević, Anđelković, Bradarić, Bukva – Kouassi, Bencun.

Rijeka (4–4–2): Vargić – Tomečak, Datković, Knežević, Bertoša – Kvržić, Maleš, Močinić, An. Sharbini – Benko, Kramarić.

UTAKMICA JE ZAVRŠILA - Ponovno se igračima Hajduka isplatila srčana igra! Nakon dva primljena gola u prvom poluvremenu, usprkos velikoj dominaciji u posjedu lopte, Bijeli su u drugom poluvremenu krenuli još agresivnije po gol gostiju te su iz dva jedanaesterca izjednačili derbi i sačuvali drugo mjesto na ljestvici.

90+1 minuta - GOOOL! - Maloča za 2:2! Kakva završnica na Poljudu!

90+1 minuta - Crveni karton za Maleša koji je rukom zaustavio loptu u šesnaestercu! Jedanaesterac!

85. minuta - Brezovec puca na gol, ali lopta prolazi kraj stative!

84. minuta - Pritisak Hajduka raste, pokušao je Iluridze ovaj puta, ali preko gola.

80. minuta - Kouassi opasno pucao iz blizine, ali Vargić izvrsno brani! Hajduk se diže u završnici utakmice!

75. minuta - GOOOOL! - Bradarić iz penala smanjuje na 1:2 i vodi utakmicu u neizvjesnu završnicu!

75. minuta - JEDANAESTERAC - Bencun iznudio penal za Hajduk!!

72. minuta - Maloča se našao u prilici, ali nije uspio dobro pucati.

70. minuta - Stopostotna prilika Mujanovića nakon pasa Kramarića, ali on iskosa promašuje prazna vrata Hajduka!

69. minuta - Za Hajduk izlazi Bukva, a ulazi Maloku, za Rijeku ulazi Brezovec umjesto ozlijeđenog Kvržića.

63. minuta - Za Rijeku iz igre izlazi Anas Sharbini, ulazi Kvržić.

62. minuta - Mujanović je mogao matirati domaćine, ali je Kalinić obranio njegov udarac iz blizine.

60. minuta - Bukva oštro nabacuje pred vrata Rijeke, ali lopta zaobilazi sve igrače Hajduka.

56. minuta - Nova prilika za Bijele, na ubačaj Iluridzea glavom je iznad grede pucao Bukva.

53. minuta - Bakljada Torcide, već tradicionalna.

52. minuta - Snažan udarac Mikanovića, ali ravno u Vargića.

48. minuta - Ponovno puca Bencun, ovaj puta volejom na ubačaj Bukve, ali brani Vargić!

47. minuta - Bencun pucao preko grede gostiju.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Igrači Hajduka držali su loptu u nogama, naizgled kontrlirali igru posjedom od gotovo 73 posto, ali osim stopostotne šanse Bencuna u 2. minuti, nisu ozbiljno priprijetili vratima Rijeke. Zato je Rijeka kontrama i čvrstom obranom došla do vodstva od dva razlike. Pogodio je Benko iz slobodnog udarca, što je njegov 15. gol u ovom prvenstvu, dok je na 0:2 lijepim golom povisio Andrej Kramarić.

41. minuta - GOOOOL! - Kramarić prihvaća loptu na centru, kreće prema golu, rješava se driblingom Anđelkovića i prizemnim udarcem sa dvadesetak metara pogađa gol Hajduka!

33. minuta - Ponovni pokušaj Benka iz slobodnog udarca, ali lopta prolazi malo iznad grede Kalinića

30. minuta - Anđelković se našao u prilici na dvadesetak metara od vrata Rijeke, ali loše zahvaća loptu

25. minuta -Vršajević glavom spušta loptu na Bencuna u šesnaestercu Rijeke, ali Bertoša izbija loptu u zadnji čas

21. minuta - Nakon nesupješnog ubačaja Hajduka pred gol Vargića, igrači Rijeke povlače konrtu, ali lopta Kramarića u konačnici ne dolazi do Benka

13. minuta - Vargić izbija loptu ispred Kouassija

8. minuta - GOOOOL! - Leon Benko iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara gađa loptom desi kut Kailinića, lopta na putu prema golu dotiče obrambenog igrača Hajduka i mijenja smjer u mrežu!

5. minuta - Kramarić je iz blizine pucao pod gredu, ali Kalinić sigurno brani

2. minuta - KAKVA ŠANSA ZA HAJDUK! Bencun se našao oči u oči sa Vargićem, ali pucao iznad gola!

Utakmica je počela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 23:30