NA PRAZNOM POLJUDU

FOTO: HAJDUK - OSIJEK 2-1 Caktaš i Gotal osigurali pobjedu usprkos očajnoj igri Maloče

Osijek je uspio utakmicu uvesti u neizvjesnost nakon velike pogreške Hajdukova kapetana Maloče

Hajduk je ubilježio pobjedu na praznom Poljudu, pogotkom s bijele točke u nastavku uspjeli su Bijeli probiti dvostruki bedem Osijeka. Nakon Caktaša iz kaznenog udarca ubrzo je zabio Gotal, ali su se Osječani uspjeli vratiti do 2:1 ostavivši rezultatski utakmicu u neizvjesnosti.

Trener Hajduka Igor Tudor promijenio je sustav. Iako je najavio da će igrati 4-3-3, zaigrao je u sustavu 3-5-2. Osijek se suprotstavio gustim veznim redom, Tomislav Rukavina složio je momčad u sustavu 4-5-1

U 4. minuti ofenzivni Vršajević je zdesna otišao u sredinu, odlično je prodro, no lopta nije stigla do Gotala. Hajduk nije uspijevao probiti zgusnuti Osijek, Bijeli su kružili, ali nisu uspjeli proći kroz dvostruki blok. Kad ne ide tako, onda može dugom loptom. Upravo se to dogodilo u 19. minuti, Milić je dalekometnim proigravanjem pronašao Vršajevića u šesnaestercu. Odlično je Vršajević prsima primirio loptu i iskosa s desne strane pucao sa 7-8 metara, ali je Mikulić odlično obranio.

U 25. minuti je Hajduk je uspio doći blizu Osijekovih vrata. Bradarić je pronašao Milevskoga na deset metara, pucao iz okreta i izborio korner koji je završio nepreciznim udarcem Gotala s 20 metara. Tri minute kasnije Bijeli su pokušali iz daljine, s 25 metara odapeo je Bradarić, ali je Mikulić obranio.

U sljedećem napadu Hajduk je mogao povesti. Bradarić je lijepo ubacio za Kouassija koji je ušao iz drugoga plana. On je šutirao atraktivno iz prve, lopta se od prstiju Mikulića odbila u gredu, a korner nije dao ploda. Lijepi potez vidjeli smo od Milevskoga u 32. minuti; Ukrajinac je nanizao nekoliko igrača Osijeka, ali je udarac bio neprecizan. Hajduk je imao pritisak, od 34. do 36. nakon udaraca Gotala i Caktaša, nanizali su Bijeli tri kornera... Osječani su u 37. tražili jedanaesterac kada je Škorić završio na tlu nakon dvoboja s Maločom, no sudac Vidulin samo je odmahnuo rukom.

Osječani su imali tri situacije i nakon toga. Najprije je Škorić pucao iskosa i izborio korner nakon lijepe intervencije Kalinića. Nakon kornera koji je izveo Glavaš, glavom je u skoku bio najviši Jonjić. Njegov udarac je išao izvan okvira vrata, a na drugoj vratnici bio je Škorić koji je bio u zaleđu. Najbolju priliku imali su gosti u 42. kada je Pavić nadmudrio Maloču i ušao u šesnaesterac, ali je pucao pokraj vrata. Pokušaj do poluvremena imao je Milevskij koji je ostao malo kratak; na ubačaj Vršajevića nije uspio dobro kontrolirati loptu.

Ipak, Hajduk je zasluženo poveo iz jedanaesterca u drugom dijelu. Nije se Osijek oporavio od jedanaesterca, a stigao je drugi pogodak Hajduka kojim su došli do, činilo se, velike prednosti. Međutim, Osijek je uspio smanjiti nakon velike pogreške Hajdukova kapetana Maloče. Osim golova, u nastavku nije bilo drugih prigoda. Tek u 73. minuti smo zabilježili lijepo proigravanje Milevskoga, ali je Vršajević malo kasnio, pa je Mikulić uhvatio loptu. Osijek nije uspio doći do poravnanja, a izgledi su im umanjeni i isključenjem Škorića u 85. minuti.

HAJDUK - OSIJEK 2-1 (Caktaš 54, Gotal 64 / Glavaš 67)

Kraj utakmice!

85. minuta - Drugi žuti karton za Škorića zbog starta na Prskalu i Osijek ostaje s igračem manje na terenu.

82. minuta - Tudor drugi put mijenja, ulazi Prskalo umjesto Mezge.

71. minuta - Maloku ulazi umjesto strijelca drugog pogotka, Gotala.

67. minuta - GOOOOL!! Užasno igra večeras Maloča - već treću njegovu pogrešku naplatio je Glavaš koji mu je oduzeo loptu i pogodio s osam metara za smanjivanje zaostatka gostiju!

64. minuta - GOOOOL!!! Sjajno je Milevski kratkom loptom proigrao Gotala koji iz blizine šalje loptu pokraj Mikulića u mrežu!

54. minuta - GOOOOL! Caktaš je siguran izvođač za vodstvo Hajduka!

53. minuta - Jedanaesterac za Hajduk!! Lopta je prešla preko ruke igrača Osijeka!

47. minuta - Ubačaj iz slobodnog udarca Mikulić boksa u aut.

Poluvrijeme: Do 28. minute nismo vidjeli ništa od Osijeka i gotovo ništa od Hajduka. Međutim, tada Kouassi na lijepu asistenciju Bradarića pogađa gredu (tj. Mikulić skreće njegov udarac), a Bijeli u sljedećih pet minuta nižu prilike i kornere pred vratima gostiju. Nisu ni Osječani ostali dužni, Škorić je opasno pucao s dvadeset metara, Kalinić još ljepše obranio, da bi zatim Pavić zapucao najbolju priliku gostiju. Sve u svemu, živnula je utakmica u zadnjih petnaestak minuta i možemo se samo nadati da će se nastaviti u tom tonu i u drugom dijelu.

45. minuta - Milesvki se lijepo bacio na ubacivanje Vršajevića, samo da bi glavom pucao unazad.

42. minuta - Nakon greške Maloče, Pavić se našao sam pred Kalinićem i pucao pokraj vrata!

40. minuta - Nakon prodora Glavaša, Škorić je na povratnu loptu krasno zapucao s 20 metara, ali Kalinić prekrasnom paradom skida loptu ispod rašlji!

37. minuta - Škorić se probio u kazneni prostor Hajduka i pao pokraj Maloče, ali sudac pokazuje samo na gol aut. Na usporenoj snimci se čini da je igrač Osijeka ipak preteatralno poletio.

34. minuta - Gotal je potegnuo iz velike udaljenosti, no Mikulić ponovno brani! Vratar Osijeka zasad je najbolji pojedinac na susretu.

28. minuta - Pola sata je proteklo prije prvog udarca u okvir, čast ide Bradariću. Odmah potom isti igrač je sjajno proigrao Kouassija koji puca iz prve, ali je Mikulić skreće u vratnicu!

19. minuta - Prva prava prilika na utakmici! Milić je poslao loptu preko pola terena, Vršajević lijepo primirio prsima, ali zatim iz teške pozicije slabašno pucao pokraj vratnice Osijeka.

15. minuta - Proteklo je prvih petnaest, prilično nesadržajnih minuta na sablasno praznom Poljudu.

5. minuta - Glavaš je na čas pobjegao Hajdukovoj obrani, ali Maloča izbija loptu u korner prije nego što je igrač Osijeka stigao zaprijetiti Kaliniću.

Utakmica je počela!

Sastavi:

Hajduk: L. Kalinić – Vršajević, Nižić, Maloča, Milić – Caktaš, Bradarić, Mezga – Milevski, Gotal, Kouassi.

Osijek: Mikulić - Matas, Jonjić, Pranjić, Pavić – Špehar - Šorša, Ugarković, Škorić, Glavaš – Dugandžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:41