KRIZA JUVENTUSA

Ferrara čeka: Trapattoni pa Benitez za Staru damu

Ćiro Ferrara je bivši trener Juventusa iako će u četvrtak voditi kup utakmicu s Interom, a u nedjelju susret za bodove s Lazijom. Traži mu se nasljednik, a nije jednostavno
 AFP

Demantiralo se one koji su tvrdili da Ciro Ferrara klupu Juventusa čuva izborniku Marcellu Lippiju za poslije mundijala. Jer, Lippi je potrošio i svoju savjetničku ulogu. Na njegovu sugestiju dovedeni su Cannavaro i Grosso. Promašaj, staro željezo koje se više ne može ni preprodati.

Ferrara je na svom terenu izgubio od Napolija, Catanije, Milana i sada - Rome. Juventus ne pamti takvu krizu. Traži se trener. Jedan do kraja prvenstva, pa drugi koji će početi stvarati novu momčad. Trapattoni pa Benitez?

Giovanni Trapattoni, jedan od najuspješnijih trenera na globusu, ostavio je dubok trag u Juventusu u 10 godina, rekao je da nije zainteresiran. Ali, ne ide na mundijal s Irskom (izbacila ga je Henryjeva ruka!), pa bi ga mogli slomiti, ako Roberto Bettega zaigra na kartu starih uspomena... Osjećaja.

U Juventusu bi željeli odmah Rafu Beniteza, menadžera koji u Liverpoolu odrađuje najgoru sezone. Ali još je u utrci za 4. mjesto. Benitez ima ugovor do 2014. godine, po sezoni više do 4,500.000 eura! Njegova je pozicija čvrsta, posebice nakon što je “maknuo” Ricka Parryja, čovjeka zaduženog za tržište. Benitez nikad nije bio jači, bez obzira na rezultate. Okružio se svojim ljudima. Čak 11 je Španjolaca u njegovu stožeru. A sve koordinira vjerni Edoardo Macia. Oni koji mu izmiču stolac Liverpoola su - cirkusanti. Na kraju prvenstva sjet će Benitez sa svojim američkim gazdama i odlučiti o svojoj budućnosti.

Jean Claude Blanc, predsjednik Juventusa, želio bi ga dovesti odmah. Nemoguće! Pokušati spasiti sezonu, dohvatiti četvrto mjesto i kvalifikacije za Champions League.

Ćiro Ferrara nije Pep Guardiola. Još uvijek vodi momčad jer mu nisu našli zamjenu. Ali, praktički je - bivši. Eksperiment s mladim trenerom nije uspio.

Očekivalo se da će John Elkann, većinski vlasnik, povući potez, presuditi treneru, kao što je to učinio prošle sezone s Ranierijem, ali promijenio je taktiku. Sada od čelništva kluba traži da poduzmu korake i preuzmu odgovornost za ono za što su dobro plaćeni. Ne želi “vagati” samo trenera, nego cijeli klub!

Jer ne treba zaboraviti da je 50,000.000 eura uloženo u dva igrača, Diega i Felipea Mela. Puno toga u Juventusu ne štima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 07:17