NASTAVAK LIGE PRVAKA

Ferguson strahuje od Pata, Lyon od Cristiana Ronalda

Uefa je od ove sezone razdvojila nokaut-nadmetanja u Ligi prvaka ne samo na različite dane, nego i tjedne, pa će se 1/8 finala igrati svakog utorka i srijede do 17. ožujka
Manchester United's manager Alex Ferguson speaks during a press conference in Moscow, Russia, Tuesday, Oct. 20, 2009. Manchester United will play a Champions League Group B soccer match against CSKA Moscow on Wednesday. (AP Photo/Mikhail Metzel)
 AP

ZAGREB - Derbi prve večeri osmine finala europske nogometne Lige prvaka sraz je Milana i Manchester Uniteda na San Siru, pobjednika iz 2007. i 2008. godine, ali navijači Real Madrida u isto vrijeme kao ozebli sunce čekaju dvoboje s Lyonom: kraljevski klub, naime, posljednjih pet sezona ispada u osmini finala, prolaz u četvrtfinale, eto, slavit će se gotovo kao Dinamovo “proljeće u Europi”. A podsjećamo, finale ovosezonskog LP-a je u - Madridu...

Manchester United se u četiri navrata sučeljavao Milanu u nokaut-fazama natjecanja i sva četiri puta ispadao, posljednji put u polufinalu 2007, kada je tadašnja momčad Carla Ancellotija u jednoj od svojih najboljih partija potukla Fergusonove “bebe” sa 3-0. Ovoga puta u momčadi “rossonera” neće biti tadašnjeg junaka Seedorfa, no trener engleskog kluba u američkom vlasništvu, Škot Alex Ferguson, sretan je što nema Kake:

- Kakin odlazak je ostavio ogromnu prazninu. Milan se zbog njega morao prilagoditi sustavu 4-3-3 koji je funkcionirao do poraza u derbiju s Interom. Današnji Milan očajnički ovisi o Patu, on je taj koji može napraviti razliku. No, ako on zaigra, neće igrati Beckham, ako pak zaigra Beckham, Milan postaje predvidiv, s centaršutevima na Huntelaara - rekao je talijanskim novinarima Alex Ferguson, no kolega mu Leonardo sprema momčad s Patom na desnom krilu, a Beckhamom uz Ambrosinija u veznom redu, kao trkačkom podrškom razigravaču Pirlu.

S druge strane, Fergusonu se u obranu vraća Ferdinand, nema ozlijeđenog Giggsa, pa jedina dvojba preostaje hoće li na lijevom krilu biti Park ili Valencia. Dugovječni Škot se nije baš ničim izazvan u prethodnoj izjavi sjetio Becksa, mediji su ga podsjetili da se navršava sedam godina kako ga je u svlačionici kopačkom pogodio u lice. U prilog Unitedu ide statistika, Manchester nije izgubio u 15 posljednjih gostovanja, dok je Milanu uspio rijedak pothvat, proći skupinu bez pobjede na domaćem terenu. Gotovo kao našem Dinamu...

Real Madrid s optimizmom je došao u Lyon, na ogled s klubom koji nikada u Ligi prvaka nije prošao, posljednji put se, štoviše, na Gerlandu proveo kao i Nijemci 1998. protiv Ćirinih “tatara”, sa 0-3. Zaostatak za Barcelonom u Primeri smanjen je na dva boda 16 kola prije kraja, Cristiano Ronaldo se nakon izdržane kazne vratio na travnjak protiv Xereza s dva pogotka u dvije minute, oporavljen je i Kaká, a po onoj “tko će kome ako ne svoj svome” domaćini najviše strahuju od izdanka svoje škole, Karima Benzeme.

Mladi Arapin se, naime, oporavio od ozljede i protiv matičnog će kluba pokušati dokazati nevjernim Tomama da ima kvalitetu dostojnu kraljevskog kluba. Neće biti Gutija, pa će na jedan od bokova iz špice biti vraćen Cristiano. Lyon će skrpati obranu, povući na svoju polovicu kako bi Madriđanima oduzeo prostor i orijentirati se na protunapade. Naš Lovren će s ocem gledati utakmicu iz lože, nema pravo nastupa u Ligi prvaka ove sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:56