BOSANSKI DIJAMANT

Ferguson: Ništa nas ne povezuje sa Džekom

 Dado Ruvić/CROPIX

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson distancirao se od špekulacija koje sugeriraju želju njegovog kluba za kupovinom Edina Džeke.

Dobro je poznato da je Džeko trenutno jedan od najcjenjenijih i najtraženijih napadača u Europi. Bosansko-hercegovački reprezentativac je u 75 utakmica u Bundesligi zabio 40 golova.

Budući da je njegov Wolfsburg ove godine u prvenstvu daleko od rezultata kakve je ostvarivao prošle sezone, a koji su ga doveli i do prvog naslova prvaka Njemačke u povijesti, vrlo je izvjesno da će ''bosanski dijamant'' na kraju sezone promijeniti sredinu, iako ima ugovor s ''vukovima'' do ljeta 2013. godine. Ionako u ugovoru ima aneks prema kojem može prijeći u neki drugi klub, ako je ponuda prava i dovoljno velika.

Čak se kalkulira i s opcijom da Džeko bude velika zvijezda skorašnjeg zimskog prijelaznog roka, ali će sigurno ostati u svom sadašnjem klubu ako ovaj izbori prolazak u osminu finala Lige prvaka.

U svakom slučaju, u zadnje vrijeme se dosta pisalo o zanimanju Manchester Uniteda za 23-godišnjeg Džeku. Takve je špekulacije zadnjih dana pojačao Fergusonov pomoćnik Mike Phelan.

- Siguran sam da ga brojni klubovi traže. Jesmo li mi jedan od njih? Mi uvijek tražimo talentirane igrače. Džeko se u utakmici na Old Traffordu (u Ligi prvaka) pokazao kao prijetnja i privlačan je jer je visok, vješt momak, i na neke načine idealan za englesku ligu - izjavio je Phelan o drugom najboljem bundesligaškom strijelcu iz prošle sezone (26 golova).

Međutim, Alex Ferguson u svom sarkastičnom istupu tvrdi sasvim drukčije!

- Uvijek ista priča. Netko odigra dobru utakmicu protiv Manchester Uniteda, a već sljedeći dan ga kupujemo! Trenutno ne postoji ništa što povezuje Manchester United s Edinom Džekom - poručuje Sir Alex u izjavi koju prenosi Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 19:51