SPLITSKI WUNDERKIND

EUROPSKI VELIKANI ŽELE VLAŠIĆA ODMAH Hajduk: Nije na prodaju, ostaje još dvije godine!

 Vojko Bašić / CROPIX

Kako je krenulo Nikola Vlašić neće se zadržati dalje od Božića u Hajduku, a neki idu toliko daleko da tvrde da bi 16-godišnji ofenzivni veznjak mogao već do kraja ljetnog prijelaznog roka napraviti transfer u inozemstvo. I to rekordni transfer koji bi po vrijednosti mogao srušiti ne samo neke recentne poslove poput prodaje Marija Pašalića u Chelsea za dva milijuna eura ili pak transfer Josipa Radoševića u Napoli za tri milijuna eura nego i najveći klupski transfer kojeg je ostvario Nikole Kalinića odlazeći u engleski Blackburn za sedam milijuna eura.

Hajdukov wunderkind Vlašić odigrao je tek dvije seniorske utakmice za Hajduk, na jednoj je bio i strijelac – protiv irskog Dundalka u kvalifikacijama za Euiropsku ligu gdje je postavio rekord kao najmlađi igrač i strijelac Hajduk u europskim kupovima – a o njemu su se već raspisali svjetski mediji donoseći informacije o tome da je zanimljiv najvećim europskim klubovima. Zasad su to neslužbene informacije koje u Hajduku ne žele komentirati, ali ako i kad dođe službena ponuda sigurno da će se o tome ozbiljno razgovarati.

- Nikola Vlašić nije na prodaju! To je stav Hajduka, kazao nam je u ponedjeljak predsjednik kluba Marin Brbić. No, i on je svjestan da pritisak postoji i da će biti samo još jači. U ovom trenutku prvi na listi je Tottenham koji je iskazao otvoreni interes za dovođenjem Nikole Vlašića. Engleski mediji čak navode da su Spursi već krenuli u pregovore i da su stavili na stol prvu ponudu koja iznosi četiri milijuna eura.

Isti izvori tvrde da Hajduk traži za Vlašića minimalno 7,5 milijuna eura. - Ne komentiramo neslužbene informacije, odbio je Brbić komentirati tu priču. O Vlašiću se u engleskim novinama piše kao o novom Luki Modriću. Spominje se da mladić ima tek 16 godina, a da ga već prate Chlesea i Real Madrid te da ga Tottenham zbog toga želi uzeti odmah.

Tottenhamovi skauti pratili su Vlašića na utakmici kvalifikacija Europske lige u Dundalku, a još otprije dobro ga poznaju. Vlašić je zabio gol Englezima na nedavnom ogledu U17 reprezentacija Hrvatske i Engleske, a tehnički direktor londonskog kluba Franco Baldini ovog proljeća bio je u Splitu, ali tada radi Vlašićeva vršnjaka Andrije Balića kojeg je Tottenham želio kupiti. Tada je Baldini na juniorskoj utakmica Hajduka i Splita vidio uživo i Vlašića koji je zabio dva gola.

Za Vlašićem interes sigurno postoji, ali u ovom trenutku 16-godišnjem prvotimcu Hajduka ne žuri se u inozemstvo, a čini se da ni klub neće forsirati taj transfer. U planovima koje je odavno izradio Joško Vlašić stoji da Nikola mora provesti barem dvije sezone u prvoj momčad Hajduka i da mora ostaviti trag, nešto osvojiti, da bi tek onda nastavio karijeru u inozemstvu. A kako se dosad pokazalo, ono što Joško zacrta, to se i ostvari...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 19:31