REAL SLAVI MOURINHA

EUFORIJA U MADRIDU 'Barca je na koljenima, ova pobjeda će nam preokrenuti cijelu sezonu!'

 AFP

Trener Real Madrida Jose Mourinho izvukao je iz rukava još jednu neobičnu odluku. Nakon pobjede protiv Barcelone na Camp Nouu (3-1) na konferenciju za novinare je poslao ozlijeđenog kapetana Ikera Casillasa...

Iako su se novinari nadali da će se Mourinho pojaviti pred njima i objasniti kako je taktički nadmudrio velikog rivala u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja, portugalski stručnjak je još jednom izbjegao svoju obvezu. Činio je to često i dosada, ali je u takvim situacijama pred medije slao svoga pomoćnika Aitora Karanku. U utorak navečer je, međutim, naredio kapetanu Casillasu, koji se oporavlja od ozljede šake, da stane pred novinare umjesto njega.

- Jasno nam je da nećemo obraniti naslov u Primeri, ali plasman u finale Kupa kralja nam daje malo mira do kraja sezone. Briljantno smo odigrali u obrani, a u napadu je krucijalan bio Cristiano Ronaldo - pohvalio je Casillas Portugalca koji je postigao dva pogotka u katalonskoj prijestolnici.

- Taktički smo nadigrali Barcelonu, a Cristiano je još jednom pokazao koliko je važan za Real. Hoće li produljiti ugovor? To će morati riješiti s čelnicima kluba, ali svi bismo bili sretni da ostane. On je naš ključni igrač, a trenutno je u sjajnom razdoblju.

- Nadam se da će ova pobjeda biti točka preokreta i da ćemo pobijediti i Manchester United u uzvratu osmine finala Lige prvaka - zaključio je Casillas.

Barcelonin nogometaš Cesc Fabregas istaknuo je kako on i suigrači moraju izvući pouke iz novog neugodnog poraza. Prošli su tjedan, podsjetimo, Katalonci izgubili od Milana (2-0) u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

- Moramo nešto naučiti iz ovoga, moramo davati više, podići se i krenuti dalje. Još uvijek su dva najvažnija trofeja pred nama i moramo ih uzeti. Poraz od Reala nema nikakve veze s porazom od Milana, to su dva različita natjecanja. Vjerujem u ovu momčad. Malo smo potonuli, ali već od srijede moramo početi s napornim radom jer predstavljamo važnu instituciju - poručio je Fabregas.

Novi ''el clasico'' Real i Barcelona će odigrati već u subotu u Primeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 14:50