NIJE MOGLO GORE

Ernad Skulić: Dinamovci, oprez, Neftçi je svakako bolji od Sheriffa

Prvak Azerbajdžana europske ambicije gradi na crnom zlatu. Ulje na vatru dolio je i prvotimac Bakua, Ernad Skulić, koji poziva na oprez

ZAGREB - ‘ Kruno, nemaš brige, pa tamo igraju tri Makedonca’, poruka je bivšeg Dinamova igrača koja se pojavila na zaslonu Jurčićeva mobitela nedugo nakon što je ždrijeb u Nyonu spojio “modre” s Neftçijem. Ime “bivšeg” nećemo spomenuti, ali taj SMS je jedino što je barem malo uspjelo oraspoložiti Dinamova trenera.

Slično se osjeća i Zdravko Mamić koji je najavio odlazak u slučaju debakla, a smije se jedino Sammir kojega veseli susret s Rodriguinhom, “pajdašem” s Copacabane.

A odgovor na pitanje je li zabrinutost u maksimirskim dvorima opravdana dobili smo od Ernada Skulića, bivšeg igrača Intera iz Zaprešića, koji nogometni kruh zarađuje igrajući za Baku.

- I više nego opravdana - odgovorio je kao iz puške Skulić i objasnio:

- Nije moglo biti gore za Dinamo. Znam da ovdje vlada mišljenje kako se radi o egzotičnoj destinaciji, ali Neftçi je bolji od Sheriffa.

Skulić, kojemu četverogodišnji staž u Azerbajdžanu daje za pravo da usporedi snagu Dinama i Neftçija, to je bio naglasio.

- Dinamo je europski iskusnija momčad i Jurčić ima kvalitetniji kadar na raspolaganju, ali ne u toj mjeri da se može opustiti - jasan je Skulić.

Kad je riječ o sustavu igre, Neftçi igra u formaciji 4-4-2, a u prvenstvu se voli nadigravati s protivnicima. To bi bilo idealno za Dinamo, ali...

- Ali, njihov trener nije ‘jazavac’. U Zagrebu će biti zatvoreni i ići na nulu.

Od imena na koje vrijedi upozoriti naveo je Uzbekistanca Bahodira Nasimova.

- Taj trpa... Dobri su Brazilci Flavinho i lijevi bek Alessandro. Mpenza? S godinama je malo izgubio na kvaliteti, ali zna biti vraški opasan - opisao je Skulić koji je ovih dana bio na odmoru u Zagrebu pa nema baš svježe informacije. Za Hleba je pročitao u našim novinama, ali tvrdi kako ga ne iznenađuje mogućnost da bivši igrač Barcelone završi u Neftçiju.

- Ne da me ne iznenađuje, nego je to dosta realno. Jer, ako itko ulaže u nogomet, onda su to Azerbajdžanci. Gazda Neftçija svoje igrače plaća kao Mamić - zaključio je Skulić, dodavši da će Dinamo će u Bakuu dočekati gostoljubiva publika, ali i nesnosna vrućina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:13