TURBULENTNO NA POLJUDU

EMOTIVNI ISTUP ŠPACE 'Nemojte omalovažavati moje igrače, protiv Zadra nisu igrali sramotno'

'Imamo 20-ak igrača i nebitno je zove li se netko Marko ili Jure sve dok zadovoljava kriterije igre'

Jesu li zacijelile rane? - glasilo je prvo pitanje upućeno Hajdukovu treneru Stanku Poklepoviću na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg uzvrata četvrtfinala Hrvatskog kupa protiv Vinogradara.

- Proljeće je, nemam se što buniti. Cvatem na svim stranama osim na jednoj - odgovorio je Špaco u opuštenom tonu, izazvavši smijeh "sedme sile." U ozbiljnijem je tonu nastavio:

- Dajemo veliku važnost ovoj utakmici iako nismo još odlučili kako ćemo ukomponirati tih 10-11 ili 14 igrača. Imam sve u glavi posloženo, ali sačekat ćemo još do odluke, imamo trening kasnije tijekom dana. Pokušat ćemo odmoriti neke igrače jer nam rezultat to omogućava.

Hoće li više mladih dobiti priliku?

- Nema ovdje mladih i starih. Hajduk je praktično cijeli mlad. Pokušat ćemo odigrati najoptimalnije što možemo. Imamo 20-ak igrača i nebitno je zove li se netko Marko ili Jure sve dok zadovoljava kriterije igre.

Nakon pitanja je li ih remi sa Zadrom uzdrmao, Špaco se raspričao:

- Ne znam je li to za javnost, ali vi se u svom izričaju koristite ukrasnim pridjevima. Prekrasno, bajno, agresivno, ali i blamažno, katastrofalno. Momčad to nije zaslužila! Ako i jest blamaža, onda je to u struci. Igrači su imali volju i htijenje da stignu rezultat, ali nisu uspjeli. Obezvrjeđivanje da su blamažni ne stoji!

Nastavio je Špaco...

- Igrači su se dali do kraja svom snagom, borili su se. Ostvarili su posjed 67-33, ne na bazi tika-take nego stalne jurnjave prema golu! Bilo je i propusta, oni su tehničke i taktičke naravi. To ćemo nastojati ispraviti u našem daljnjem radu.

Jesu li igrači preboljeli nedjelju?

- Igrači su se tužno osjećali poslije utakmice. Oni stvari doživljavaju teško. Bili su ljuti i ispražnjeni, a ja tvrdim da je momčad odigrala trkački vrlo dobro. To mi je najveće ohrabrenje.

Je li momčad blizu maksimuma ili ima prostora za napredak?

- Nije ni slučajno blizu! Kako će biti kada ima pretežno 23 godine, mora još rasti...Igrači imaju potencijal i sigurno će u procesu rada i utakmica doseći vrijednost koju mi očekujemo od njih.

Nakon Vinogradara Hajduk čekaju Osijek, pa Dinamo. Težak raspored.

- Imamo 25 igrača na raspolaganju i nastojat ćemo napraviti optimalni raspored, poštivajući prvenstveno rezultat. Ovaj razvojni dio trenutno će biti u drugom planu.

Dakle, priča o razvoju mladih trenutno je na čekanju?

- Ne možete igrače promovirati kroz slabe utakmice, nego kroz pobjede. Stvorit ćemo predispozicije da se oni razvijaju, ali da u svakoj utakmici ostvarimo i rezultat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 01:07