'EKSKLUZIVA' NOTW-a

Eduardo ostaje jer Arsenal nema napadača!

Iako je vijest o preseljenju Eduarda s Emiratesa na Anfield zanimljiva, takvu mogućnost treba uzeti s ogromnom rezervom
Arsenal's Eduardo jumps over the challenge ofTottenham Hotspur's Vedran Corluka during the English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London, Saturday Oct. 31, 2009. (AP Photo/Akira Suemori) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE - CALL +44 (0)20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

ZAGREB - News Of The World opet jaše! U moru senzacija koje ovaj engleski tabloid svakog dana plasira u javnost jučer se istaknula ona o velikom transferu Eduarda da Silve. Prema “uvijek pouzdanom” NOTW-u, kojeg se posebno sjećamo po izmišljenom intervjuu baš s ozljeđenim da Silvom, Rafa Benitez će pokušati golgetersku impotenciju svoju momčadi riješiti dovođenjem centarfora hrvatske reprezentacije. Španjolac navodno moljaka klupske čelnike za 10 milijuna funti dodatnog džeparca kojim bi privolio Arsenea Wengera da mu proda hrvatskog Brazilca.

Liverpoolovi problemi očito su glavni razlog za pokretanje ove senzacionalne priče. Učinkovitost “redsa” već dugo ovisi o zdravlju Fernanda Torresa, koji je u posljednje vrijeme osjetljiviji od Trnoružice. Benitez u Dirku Kuytu nikada neće imati stroj za pogotke, već neumornog radnika, Ryan Babel igra promjenjivije od Sammira, a David N’Gog ipak nije klasa za Liverpool. Španjolac se ne smije kockati jer bi si eventualnim neplasiranjem u Ligu prvaka gotovo sigurno potpisao smrtnu presudu za trenerske dane u gradu Beatlesa. Potraga za čovjekom koji će zamijeniti ili odmoriti Torresa tako je postala njegova najvažnija menadžerska misija.

Osim Liverpoolovih problema s postizanjem pogodaka, novinar News Of The Worlda dotaknuo se i navodna Dudúova nezadovoljstva činjenicom da mu, 18 mjeseci prije isteka, ugovor još uvijek nije produžen. Kao razlog se navodi Eduardova sklonost sitnim ozljedama koje ga, nakon što ga je Martin Taylor umalo pretvorio u invalida, konstantno bacaju nekoliko koraka unatrag.

Cijela bi priča možda i mogla držati vodu kad i Arsenea Wengera ne bi mučila kronična napadačka nestašica. Nicklasa Bendtnera već je poslao na operaciju i pitanje je kada će zaigrati. Još je šokantniju vijest Francuz saznao s reprezentativne akcije na kojoj je jesen, a možda i cijelu sezonu, završio Robin van Persie. Nizozemcu je Giorgio Chiellini izbio loptu u trenutku šuta, pritom mu preuredivši desni skočni zglob. Eduardo tako, uz Meksikanca Velu, kojem Wenger i ne vjeruje pretjerano, ostaje jedini centarfor na kojeg se Arsenal može osloniti. Time priča o preseljenju na Anfield dobiva novi, veliki uteg oko nogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:50