ŽIVOTNA ŽELJA

Eduardo: Igrati za Vasco bilo bi ostvarenje sna

Eduardo da Silva i dalje se muči s povratkom u formu i startnu momčad londonskoga Arsenala. Međutim, jednako tako i dalje pobuđuje interes javnosti.

Razgovor s hrvatskim nogometnim reprezentativcem objavio je brazilski O Globo, a prenosi ga Daily Mirror. Uz aktualnosti u Premiershipu, napadač "topnika" rođen u Rio de Janeiru otkrio je i skrivene želje poput one da jednoga dana zaigra za klub iz rodnog grada kojeg je kao dječarac bodrio i u čijim je igrama uživao.

- Sanjam igrati za Vasco da Gamu. Sjećam se da sam kao dječak gledao Romarija kako postiže sjajne golove. On je bio moj idol i nogometaš koji je kod mene potaknuo želju da se razvijem u napadača - izjavio je 27-godišnji Eduardo, svjestan da će se takvo što u bliskoj budućnosti teško ostvariti.

- Pod ugovorom sam s Arsenalom do lipnja 2014. godine i sretan sam u Londonu. Volio bih ovdje i ostati, ali i okušati se u brazilskom nogometnom prvenstvu. Ne mislim da bi to bilo lako, osjećao bih se poput stranca, ali znam da bi bilo prekrasno iskustvo, pa makar na jednu sezonu.

- Brazilski mentalitet je jedinstven kada je o nogometu riječ. Ali i u Europi sam se nauživao iskustva i mnoge bi se stvari morale promijeniti da bih došao u Brazil gdje žive članovi moje obitelji. Bio sam ondje tijekom oporavka i još uvijek volim tu zemlju. Ipak, sada sam isključivo koncentriran na Arsenal i našu borbu za osvajanje Premiershipa. Očekuje nas ključna utakmica protiv Tottenhama i mi je dočekujemo spremni - zaključio je Eduardo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:17