ČEKA SE POTPIS

'DOLAZIM U DINAMO ZATO ŠTO ŽELIM IGRATI U LIGI PRVAKA' Junior Fernandes stiže na posudbu

Junior Fernandes je svakako jedan od najkvalitetnijih igrača koji je ikad iz inozemstva stigao u Dinamo - poentirao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić

Junior Fernandes, čovjek koji će sljedeće sezone predvoditi Dinamov napad, jučer je obavio liječnički pregled.

- Fernandes je obavio liječnički u poliklinici Sunce, a magnetsku rezonancu u bolnici Sveta Katarina u Zaboku. Potpuno je zdrav - kazao nam je sportski direktor Zoran Mamić.

Ipak, barem prema riječima mlađeg Mamića, ugovor s čileanskim reprezentativcem neće još biti potpisan.

- Mislim da ćemo ugovor, ako bude sve u redu, odnosno ako definiramo sve do sitnih detalja potpisati za nekoliko dana.

Što znače "sitni detalji"? To su zapravo pregovori oko konačne visine Frenandesovih primanja, koji se trebaju dogovoriti u trokutu Dinamo - Bayer - Fernandes.

Po našim saznanjima Čileanac u Maksimir dolazi na jednogodišnju posudbu, s opcijom prava prvokupa. No, pričekajmo da se posao definitivno završi, da se zaista dogovore svi detalji o kojima sportski direktor priča. To zapravo i nije najbitnije u cijeloj priči, najvažnije jest činjenica da je Dinamo riješio pitanje napadača.

Pitanje koje će se naravno s razlogom postaviti jest ono zašto se Bayer rješava igrača kojeg je Universidadu de Chile masno platio, a koji na Transfermartku vrijedi 4,5 milijuna eura. Fernandes je za Bayer odigrao tek 57 minuta i nije zabio niti jedan pogodak. Statistika dakle nije na njegovoj strani. Međutim, imao je zaista jaku konkurenciju u napadačkom dijelu, jer su mu suparnici bili Nijemci, Andre Schürrle koji je u sezoni zabio 11 golova, te Stefan Kiessling, napadač koji pogađa redovito, sezona mu je donijela čak 24 pogotka. Nadalje, imao je i problema s ponašanjem u Bayeru pa je jasno zašto je Fernandes bio u drugom, odnosno trećem planu. Međutim, činjenica da je stalni čileanski reprezentativac valjda nešto znači.

- Fernandes je svakako jedan od najkvalitetnijih igrača koji je ikad iz inozemstva stigao u Dinamo - poentirao je Zoran Mamić.

Fernandes se već upoznao s budućim suigračima. U četvrtak je prisustvovao treningu Modrih, kažu izvori kako je nakon vježbanja Jurčićevih momaka kazao:

- Vidim da dolazim u iznimno kvalitetnu momčad. Želja mi je igrati Ligu prvaka i pokazati da mogu biti pravo pojačanje. Veselim se igranju u Dinamu, o tom klubu sam čuo samo najbolje.

Fernandes je jučer nazočio i utakmici Lokomotive i Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 05:53