TKO NAKON REJE?

Do kraja sezone Hajduk će trenirati Poklepović?

Nakon odlaska Edoarda Reje na Hajdukovu klupu vjerojatno će sjesti 71-godišnji Stanko Poklepović
Rijeka, 311009.Na stadionu Kantrida odigrana je nogometna utakmica 1. HNL Rijeka - Slaven Belupo. dresovi Slaven Belupo, bijeli dresovi Rijeka. Na slici: zabrinuti trener Rijeke, Zoran VulicFoto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Zunic / CROPIX

SPLIT - Stanko Poklepović biti će novi trener Hajduka. Iako se službena potvrda očekuje u petak popodne kada će se sastati Nadzorni odbor Hajduka, procurila je informacija da će povjerenje biti ukazano iskusnom treneru, 71-godišnjem Špaci Poklepoviću koji će dobiti mandat da vodi momčad do kraja ove polusezone.

Treći Špacin mandat

Iako se iz Hajduka trude demantirati sve kontakte s potencijalnim kandidatima, s Poklepovićem se razgovaralo, on je dao svoj pristanak, te mu je obećano da će biti predložen za trenera na sastanku Hajdukova Nadzornog odbora.

- Spreman sam se vratiti u Hajduk i pomoći mu. U ovom trenutku njima treba čovjek koji može protresti trenutnu situaciju, koja nije ugodna i koji može osigurati koheziju unutar momčadi - kaže Poklepović.

Još iste večeri kada je Reja napustio Hajduk , Poklepović je isturen kao glavni kandidat, prvi favorit za trenersku funkciju što je bilo prvorazredno iznenađenje.

Razlog je bio taj što Poklepović već godinu i pol dana nije angažiran u nogometu, a zadnji je posao imao u Iranu.

No Poklepović ima bogato iskustvo, u dva navrata bio je trener Hajduka i ostavio je zapaženi trag, sredinom 80-tih imao je privilegij voditi generaciju u kojoj su bili braća Vujović, Slišković, Gudelj..., a iako nije osvojio trofej bilo je to vrijeme uspjeha i afirmacije u europskim kupovima.

Ni Vulić nije bez izgleda

U situaciji kada je Hajduku potreban trener koji će izvući sezonu do kraja, Poklepović figurira kao prvi izbor.

U izjavama za medije on to nije želio potvrditi, ali s više izvora nam je potvrđeno da će njegovo ime biti predloženo i izglasano na sutrašnjem sastanku Nadzornog odbora Hajduka (petak, 15 sati).

Ostalim kandidatima, s kojima se spekuliralo preteklih dana, daju se minimalne šanse, iako unutar kluba postoji jaka struja koja zagovara povratak Zorana Vulića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 12:05