NEMA STRAHA

DINAMOVO POJAČANJE OD 5 MILIJUNA EURA 'Vjerujem u sebe, igrat ću gdje god me stave'

Nedeljanec je nakon Brezovca dobio novog igrača u modrom dresu: ‘Nije loš prosjek za tako malo mjesto!’
 gnkdinamo.hr / gnkdinamo.hr

Kako se probuditi kao igrač Dinama i najskuplje pojačanje HNL-a, pitamo Marka Roga dan nakon što je u transferu vrijednom 5 milijuna eura postao igrač ‘modrih’.

- Malo čudno, ali lijepo. Dolazim u najbolji klub u Hrvatskoj. Sretan sam zbog toga i smatram to poticajem za dodatni rad - priča Rog bez zadrške.

Očito je naučio komunicirati s medijima u ovih godinu dana otkako je ušao u profesionalni nogomet. Na razgovor je došao sa ‘šljivom’ ispod lijevog oka, uspomenom na posljednju utakmicu u dresu Splita protiv ukrajinskog Karpata.

- Uvalio mi je lakat - smije se.

Potpuno je opušten, što je logična posljedica nakon dva, tri stresna dana koji su iza njega.

S Pjacom bio cimer

- U ponedjeljak sam saznao da se nešto događa. Mislim, znao sam od prije da Zdravko Mamić ima neke simpatije prema meni, ali sam se razveselio kad sam čuo da klubovi pregovaraju. Mi smo se lako dogovorili.

Marko Rog je iz Nedeljanca, blizu Varaždina. Iz istog mjesta je Josip Brezovec, bivši igrač Dinama.

- S obzirom na broj stanovnika, dva igrača Dinama nisu loš prosjek za tako malo mjesto - zaključio je Rog koji je do prije godinu dana bio maturant gimnazije u Varaždinu.

Spremao se na fakultet, a u slobodno vrijeme pomagao je obitelji koja zarađuje za život uzgajajući zelje.

- Trenirao sam u Varaždinu što i nije tako loše jer je riječ o trećoj seniorskoj ligi. Kada se pojavio Split, odmah su me zvali Lokomotiva, Rijeka i Hajduk, ali dao sam ruku ljudima iz Parka mladeži, a riječ je ipak riječ - otkriva novi veznjak Dinama.

U Sloveniji su ga dočekala poznata lica. S imenjakom Pjacom bio je cimer u reprezentaciji.

- Poznanstva će olakšati adaptaciju. Znam da me čeka velika konkurencija u svlačionici. Cijenim i poštujem suigrače, ali vjerujem u sebe. Želim opravdati povjerenje ljudi koji su me doveli i izboriti se za mjesto u momčadi.

Marko Rog konkurira za nekoliko pozicija u veznom redu. Prema osobnom mišljenju, najbolji je na ofenzivnom veznom.

U planu je bio i fakultet

- Ma, igrat ću gdje me stave. Nekoliko puta u Splitu sam bio na defenzivnom veznom. Samo treba vjerovati u sebe, sve ostalo će doći samo po sebi.

Nedeljanec je blizu Zagreba pa će obitelj Rog, roditelji Dražen i Jagoda, stariji brat Petar (20) i sestre Anja (18) i Mia (14), često u metropolu da olakšaju život sinu. Tu su i mnogobrojni prijatelji iz gimnazije koji studiraju u Zagrebu. I sam Marko je imao u planu upisati fakultet, ali sada je ipak nogomet u fokusu.

- Razmišljam o tome da upišem nešto izvanredno, ali čini mi se da je to trenutno nemoguće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:47