PIŠE MARIO GARBER

Dinamo šalje Hajduk u stečaj!

Split, 311009.Stadion Poljud.Derbi utakmica 13.Kolo T-com 1. HNL izmedju NK Hajduk - NK Dinamo.Na fotografiji: gotovo prazna sjeverna tribina zbog bojkota Torcide. Natpis na latinskom koji kaze "Nit bez tebe nit s tobom zivjeti ne mogu"Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

Pazi sad kako je Dinamo upropastio Hajduk! Toliko puta je ponovljeno da su Sanader i Primorac novim Zakonom o sportu Hajduk preoblikovali u totalnu štetu. No još veća je šteta ako se svu krivnju baci na komad papira, to jest na sam Zakon.

To je jučer uradio Ivan Brleković, dopredsjednik HNS-a, drugi čovjek do Vlatka Markovića. Brleković je bio u Osijeku s Glavaševim ljudima i ustvrdio kako NK Osijek nema spasa, a za Zakon o sportu je rekao da ne valja jer je pravljen prema Hajduku.

Važno je zvati se Brleković. Makar si i odvjetnik, imun si od svakog brlekanja pa govoriš a ne znaš da su Zakon o sportu stvarali u specijalnoj komisiji ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo, pa stručnjak za knjigovodstvo Ivan Zelić, Josip Bilić Biba iz košarkaških struktura, Željko Klarić iz Ministarstva za (između ostalog) i sport, ugledni zagrebački profesor Petrović, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, Damir Vrbanović, direktor Dinama, Mirko Novosel...

Pa koliko li je tu dinamovaca i karijerom pozicioniranih ljudi u ovisnosti o Zagrebu. Brleković nije svjestan da je izrekao tu tragikomičnu optužbu prema kojoj su dinamovci zrihtali zakone o propasti Hajduka, ovako barem za dobar štos.

Ali je Brleković svjestan da zastupa igrače u sporovima pa tako i neke Osijekove kad se pojave na arbitraži, no nikad mu nije palo na pamet da bi to mogao biti sukob interesa. Upravo Brleković je taj provjereni kadar koji već tisućljećima udobno živi u nogometu čeprkajući po zakulisnim prostorima zvanim “normativni akti”.

Ne samo nogomet, nego kompletna država vrvi od tih neprimjetnih ali vječnih i nezaobilaznih općedruštvenih dobročinitelja na koje se troši novac, vrijeme i pamet da bi se u sukobu s njima i njihovim velikim mislima uspjelo ostati živ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 19:34