DERBI ZA ZABORAV

DINAMO LOŠ, RIJEKA GROZNA Kekov bunker neprobojan za Modre koji su ispraćeni zvižducima

Za razliku od prva dva domaćinstva, ovaj put je sudac oštetio Dinamo za 11-erac, no sveukupno je više iritirao goste
 CROPIX

Antonio Ježina postao je Dinamov junak u derbiju 5. kola MAXtv Prve lige, obranivši nogom zicer Radoševiću u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to prvi udarac loših i neambicioznih nogometaša Rijeke na vrata domaćih, ostalo je 0-0, 'modri' su prepustili 1. mjesto Splitu...

Sudac je obilježio i treću ovosezonsku prvenstvenu utakmicu u Maksimiru, ali ovaj put je Mario Zebec oštetio Dinamo za jedanaesterac, na Pjaci u 25. minuti. Prije i poslije toga iritirao je goste, kojima je u završnici isključio igrača Bezjaka zbog prigovora, a potom i pomoćnika sportskog direktora Ivana Mancea udaljio s klupe. Nastavak je to Zebecova rata s Riječanima, kojima je podijelio tri crvena kartona u uzvratu kupa proljetos na Kantridi...

Zoran Mamić je krenuo s trojicom stopera, kao u lanjske zadnje tri utakmice s Riječanima uključujući i finale Kupa, a za razliku od Fole i Moldea Pjaca je ovaj put bio špica i to uz Hodžića. Izmjena je bila i na vratima, Ježina je dobio prigodu umjesto 'penaldžije' Eduarda. S druge, pak, strane, Matjaž Kek nije istrčao u 4-4-2, nego je Bezjaka pomaknuo na desno krilo i transformirao formaciju u 4-2-3-1, no Rijeka je bila sasvim bezopasna, neobično neambiciozna čak.

Paulo Machado izviždan je već kod predstavljanja momčadi, a potom i čim bi loptu, pa je pokušavao igrati na jedna dodir, ne s previše uspjeha, no malo pomalo, umorilo se oko pet tisuća Dinamovih navijača od negodovanja Portugalcu koji ih je uvrijedio protiv Moldea pokazujući srednji prst, a zvižduci su gotovo sasma nestali nakon 37. minute kad mu je Vargić obranio opasan udarac iz okreta.

'Modri' su u prvom poluvremenu promašili nekoliko dobrih prigoda, Hodžiću je ovaj out uspio 'hat-trick' u promašajima, dvaput nogom i jednom glavom Bosanac nije bio precizan, lopte nisu najbolje sjele ni Ademiju i Pjaci i gosti su s više sreće nego pameti sačuvali svoju mrežu do odlaska na odmor.

U nastavku, prva prijetnja Riječana već nakon 28 sekundi, Ježina je prvi put intervenirao, ispred Balaja. Potom sve isto kao i u prvom dijelu, Dinamo je prijetio slijeva i sdesna, gosti gubili loptu prije centra ili u neuspješnim pokušajima dugih lopti kroz visoko postavljenu zadnju liniju domaćih. Ulaskom Roshija, Kek je prebacio Bezjaka u špicu, Slovenca koji je već zabio u Maksimiru za pobjedu Ludogoreca prije dvije godine.

Mamić je tek u 75. minuti posegnuo za klupom, veznog za veznog, Ćorića za Roga, a u 81. prešao na 4-2-3-1, uvevši krilo Fernandesa umjesto stopera Taravela, kojem je prijetila druga javna opomena jer je opet 'hvatao lasom' suparnike. Gosti su izdržali prtisak, a Dinamov vratar postao igračem utakmice!

DINAMO - RIJEKA 0-0

Dinamo: Ježina – Šimunović, Sigali, Taravel – Pinto, Machado, Ademi, Pivarić – Rog – Pjaca, Hodžić

Rijeka: Vargić - Ristovski, Samardžić, Lešković, Leovac - Maleš, Močinić - Tomasov, Bezjak Sharbini - Balaj

Prijenos uživo

Kraj utakmice!

91. minuta - Kakav šok je skoro zadesio Dinamo! Jugović je dodao za Radoševića čiji udarac s 10 metara brani Ježina. Bio je to prvi udarac Rijeke na gol uopće!

87. minuta - Izlazi Sharbini, ulazi Radošević.

83. minuta - Crveni karton za Bezjaka, Rijeka s desetoricom na terenu! Bezjak je zaradio crveni zbog dobacivanja četvrtom sucu.

80. minuta - Izlazi Taravel, ulazi Fernandes.

76. minuta - Napokon izmjene! Umjesto Roga za Dinamo ulazi Ćorić, kod Rijeke izlazi Tomasov, ulazi Jugović..

68. minuta - Vrlo loše se igra na Maksimiru u drugom dijelu, a treneri obje momčadi očito nemaju problema s tim, budući da izmjena nema na vidiku. Jao ljubiteljima nogometa kad je tako...

61. minuta - Lopta je nakon 'plesanja' u zraku po rubu kaznenog prostora došla do Sigalija čiji udarac s 12 metara obrana gostiju izbija u korner.

59. minuta - Gotovo 15 minuta drugog dijela prošlo je bez ijedne izgledne prilike.

Poluvrijeme: Dinamo je gospodario terenom u prvom dijelu, stvarali su 'Modri' šanse i promašivali ih, a Vargić je branio ostalo. Rijeka je u apsolutno podređenom položaju na Maksimiru i trener Kek morati će nešto mijenjati na poluvremenu.

39. minuta - Nova šansa za Dinamo! Rog je dodao za Hodžića, a mladi Bosanac s 13 metara opalio nebu pod oblake. Nije mu preostalo ništa drugo doli da zagrize dres u očaju.

36. minuta - Odličan udarac Machada! Očito motivirani Portugalac opasno je pucao s 16 metata, ali Vargić odbija loptu!

25. minuta - Sumnjiva situacija - Samardžić je naizgled srušio Pjacu unutar šesnaesterca, sudac se nije oglasio.

20. minuta - Fino je potegnuo Pjaca, došao do ruba kaznenog prostora i onda lijevicom slabo pucao ravno u vratara Rijeke.

16. minuta - Machado je opet ubacio iz prekida, Hodžić pucao glavom pored vratnice.

15. minuta - Evo ga, prvi žuti zaradio je Balaj.

13. minuta - Vrlo je gruba utakmica na početku, ali sudac još nije pokazao kartone.

7. minuta - Povratnik u momčad Machado je ubacio iz kornera, Ademi glavom pucao ravno u Vargića. Ponovno se izvukla Rijeka...

5. minuta - Velika šansa za Dinamo! Hodžić je ukrao loptu riječkoj obrani te izbio sam pred vratara, ali prije nego je stigao opaliti loptu izbija Lešković!

4. minuta - Rijeka se čini aktivnijom na startu utakmice, ali još nije bilo konkretnih prilika za gol.

Utakmica je počela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 11:32