KAKO ĆE IGRATI?

Dinamo ide na južnoamerički pogon, Špaco ima dvojbu: Cernat ili Vukušić

 Paun Paunović / Cropix

Trener Modrih se odlučio za “ argentinsko-brazilsku fajt varijantu”. Na Poljudu će istrčati sva tri Argentinca, Cufre, Ibanez i Calello. Ovaj posljednji zamijenio je Milana Badelja. Sva trojica su žestoki, tvrdi momci koji ne povlače nogu i koji guraju glavu tamo gdje je protivnička kopačka. S argentinskim trojcem Jurčić želi dobiti potrebnu “žestoku krv” u momčadi u Kupu.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Igrat će i tri Brazilca, Etto, Sammir i Dodo. Prvi je također žestok, drugi postaje sve žešći, a treći je borben “do bola”. Kad se podvuče crta, vidljivo je da će Dinamov trener sa žestokim strancima pokušati odgovoriti na očekivanu Hajdukovu agresiju.

S druge strane, Andrić će zajedno s Ljubičićem s tribina gledati dvoboj s Modrima, stoga se Poklepović mora odlučiti za novo rješenje, a to je Rubil u veznoj liniji u tandemu zadnjih veznih.

Pandža je bio obrambena prevaga u Maksimiru kada su Bijeli zaigrali s tri stopera, a ovog puta će Splićani biti u standardnoj formaciji s četiri igrača u zadnjoj liniji, ali Rubil bi trebao biti izuzetno važna defenzivna karika, igrač koji sa Skokom stvara blok u sredini terena i pomaže stoperima.

Umjesto Rubila na desni bok ulazi Oremuš, brzi igrač koji bi se trebao pridodavati Tomasovu i obojica bi hitrinom trebali dati ključni impuls Hajdukovim probojima po lijevom boku Dinama.

Vježbao je Poklepović u Postirama i kombinaciju s Cernatom u tercetu 'polušpica’, pri čemu je Ibričić uzimao ulogu napadača, baš kao i u Maksimiru. To je jedino otvoreno mjesto za startnu postavu. Cernat ili Vukušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 02:29