SLAVLJE U BELGIJI

ĐAVOLI SKUHALI ORLOVE Wilmots smiruje euforiju: 'O Hrvatima još ne razmišljamo'

'Naravno da i mene veseli rezultat iz Zagreba, ali ima vremena do naše utakmice. Igramo onoliko koliko je dovoljno za pobjedu, a to baš nije preporučljivo'
 AFP

Nova tri boda Wilmotsovi su nogometaši proslavili zajedničkim plesom nasred terena. Imaju se i zbog čega veseliti, bio je ovo veliki petak za njihove velike ambicije.

Hrvatsku treba brinuti što Belgija stvari rješava gotovo rutinski unatoč nevelikim godinama svojih protagonista. Očito su naučili dobivati, čine to gotovo serijski. Ne proglašavaju tek tako ovu generaciju posve nalik onoj koja je blistatala na World Cupu 1986. u Meksiku.

Beogradski mediji već sinoć su raspalili naslov 'Đavoli skuhali Orlove!' Unatoč slomu još gaje nadu u nekakav preokret 'ako Hrvati izgube sve do kraja', što je smiješno.

Izbornik Mihajlović je podvukao:

- Plaćamo cijenu neiskustvu. Zaslužili smo više. Belgija jest kvalitetnija, ali remi bi bolje odgovarao stanju na terenu. Naša je boljka dekoncentracija u šansi, zato na realizaciji moramo raditi više, neprestano. Srećom, ohrabruje istina da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji.

Wilmots nije bio od velikih riječi:

- Najbitniji su bodovi. Naravno da i mene veseli rezultat iz Zagreba, ali o Hrvatima još ne razmišljamo, ima vremena. Igramo onoliko koliko je dovoljno za pobjedu, a to baš nije preporučljivo; previše je opasno propustiti toliko zrelih prilika.

Slijedi dugo toplo ljeto. Nama će vrućina smetati neusporedivo više nego Belgijancima, ne jedino stoga što živimo južnije. Činjenica je da se natječamo s prvoklasnom reprezentacijom koja ne zna za slab dan, post festum pogotovo žalimo što iz Bruxellesa nismo donijeli više od boda... Srbi? Oni sada nisu bitni. Bit će početkom rujna, jasno je da se na 'Croate' pale maksimalno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:13