OZLJEDA AHILOVE TETIVE

David Beckham se vraća tek u studenome

 Reuters

Oporavak slavnog engleskog nogometaša Davida Beckhama od ozljede i operacije Ahilove tetive trajat će duže nego što se u početku predviđalo.

Beckham je sredinom ožujka zadobio ozljedu Ahilove tetive u prvenstvenoj utakmici svog AC Milana protiv Chieva. Dan kasnije bio je operiran u Finskoj, s stručnjaci su mu predviđali pauzu od šest mjeseci. Međutim, sam Beckham, koji će 2. svibnja proslaviti 35. rođendan, najavio je u izjavi za američku TV mrežu ABC kasniji povratak.

- Neću trčati još tri mjeseca, što znači da ću, vjerojatno, zaigrati tek u studenome.

To znači da će propustiti osnovni dio sezone u američkom MLS prvenstvu, a za svoj klub LA Galaxy mogao bi zaigrati tek u doigravanju, ukoliko ga momčad iz Los Angelesa izbori. Zasad Galaxyju odlično ide i bez Beckhama, te je nakon pet kola najuspješniji sastav na Zapadu, ali i u cijeloj ligi s 13 bodova.

- Moj mentalitet je takav da se uvijek želim što prije oporaviti i vratiti u akciju. Međutim, s ovakvom vrstom ozljede treba proći određeno vrijeme za oporavak. Moram biti strpljiv – dodao je Englez.

Beckham se prije ozljede silno nadao svom četvrtom uzastopnom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Na terenu ga, jasno, ipak neće biti, no, dobio je poziv izbornika Engleske Fabija Capella da se priključi momčadi i pomogne u drugom svojstvu u svlačionici.

- Frustrirajuće je što neću zaigrati na Mundijalu. Svi znaju da sam za to naporno radio dvije godine – zaključio je Beckham.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 13:34