LOVREN ZVIJEZDA DANA

DANCI O DINAMU 'Zabili su četiri gola? Klubu satelitu koji je zadnjih 10 minuta igrao očajno...'

Šanse? Nikako ne mogu biti 50:50, Dinamo u ovaj sraz ulazi kao favorit... , kaže šef skauta Aalaborga
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Cijeli danski nogomet jučer je pao u drugi plan, budući da su svi mediji primarno opterećeni - Dejanom Lovrenom. Ne stoga što su bivšeg dinamovca zabunom vratili u matično jato, već zbog činjenice da je postao velika prijetnja danskome nogometu. ”Službeno: Liverpool doveo velikog konkurenta Danielu Aggeru!”, trešti sa svih naslovnica danskih medija, koji smatraju da su dionice danskog kapetana bitno opale dolaskom hrvatskog braniča na Anfield.

U hladovini se pak smjestio okršaj Aalborga i Dinama, koji sramežljivo viri iz B šlagera, skriven iza brige o budućnosti Aggera na Anfieldu. Neki još uvijek spominju veliki Dinamov preokret kontra Lokomotive, drugi se bave Soudanijem kao ključnim igračem suparnika, dok je list Nordjyske stigao do šefa skauta Aalaborga, Poula Erika Andreasena, koji je bio zadužen za špijuniranje Dinama. Modre je gledao u obje utakmice sa Žalgirisom te u petak s Lokomotivom. Da je impresioniran, malo je zapravo reći...

- Šanse? Nikako ne mogu biti 50:50, Dinamo u ovaj sraz ulazi kao favorit... - u startu će Andreasen.

U moru pohvala prema Dinamu, izdvaja se međutim jedna zanimljivost. Mi smo poznati kao oni koji cijelo vrijeme spominju brzinu kao ključni problem. E, sad smo naletjeli na momčad koja se boji te modre vrline!

- Naš prolazak uvelike će ovisiti o tome kako ćemo se uspjeti s promjenom brzine. Oni igraju u mnogo većem ritmu, nego na što mi navikli u našoj ligi; jednako radi li se o brzini s posjedom lopte ili bez njega. Dakle, reakcija naše momčadi bit će ključna, način na koji će se nositi sa suparničkom momčadi dat će ključan segment prolaska u sljedeću rundu natjecanja - vrlo egzaktno otkriva svoja razmišljanja Andreasen.

Danci, međutim, ne žele položiti oružje već uoči prvog susreta. Dapače.

- Ako im dopustimo da se razmašu u tome segmentu, onda su nam šanse minimalne. No uvjeren sam da ova momčad ima snage kako bi odgovorila Dinamu brzinom, a potom na teren prenijela i neke svoje vrline koje nam apsolutno daju šansu za prolazak dalje.

Jedna od tih vrlina Danaca, uzdaju se, jest - defenziva.

- Igramo dobru obranu, a Dinamo nije momčad koja mnogo zabija, pogotovo kada s kontra strane stoji kompaktna, čvrsta, organizirana obrana. Četiri gola u petak? Oni su isključivo plod činjenice da je Dinamo igrao protiv kluba satelita koji je posljednjih 10 minuta utakmice igrao očajno - očito naslućuje odnose u HR nogometu Andreasen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 03:23