ZAOKRET NA KANTRIDI

Damir Mišković najavio veliku ofenzivu Rijeke u prijelaznim rokovima: 'Kupili smo pola Osijeka, kupovat ćemo i ubuduće!

'Dobri igrači žele doći u Rijeku! Mi smo i stabilan i ambiciozan klub, logično je što igrači hoće na Kantridu. Motiv im je osigurati egzistenciju, a vuče ih i izazov'
 Tea Cimaš/CROPIX

U petak ujutro nije bilo sigurno hoće li u Rijeku doći ijedan od nekoliko Osijekovih igrača koji su Kantridi zapeli za oko. Slavonci su u velikim financijskim brigama, Rijeka je lijepo potkožena i stabilna, ali... ne plaća odštete.

Točnije: nije ih plaćala do prije tri dana. Jer nakon vratara Ivana Vargića (25) i veznjaka Vedrana Jugovića (23) Rijeka je jučer, baš kako se i najavljivalo, iz grada na Dravi dovela još 21-godišnjeg Marka Leškovića i 24-godišnjeg Zorana Kvržića! Za razliku od Vargića i Jugovića, oni neće odmah na Kantridu. Danas bi sva četvorica trebali potpisati ugovor za Scorijinu momčad, ali Kvržić i Lešković ostat će u Osijeku na posudbi kao Rijekini igrači. Jedinstveni riječki zimski prijelazni rok u kojem je angažirano sedam novih igrača, od kojih četvorica iz istoga kluba.

Za "prvu osječku turu" Rijeka je, spominjalo se ovih dana, platila 200.000 eura. Koliko je koštao drugi slavonski duet i... Otkud, samo dva tjedna prije početka prvenstva, takav radikalni zaokret u dosad nepoderivo čvrstoj politici "nismo dovoljno bogati da bismo plaćali masne odštete"?

Najmeritorniji sugovornik na tu je temu samo jedan. Damir Mišković, Rijekin predsjednik koji je u pozitivnom smislu naopačke okrenuo Kantridu, a najnoviji potezi sugeriraju kako ima nakanu isto učiniti i sa cijelim HNL-om!

- Čuo sam kako se po medijima najčešće spominjao taj iznos od 200.000 ?, ali bilo je i jačih "licitacija" pa sam tako "doznao" da smo platiti i 400, 600 tisuća ili čak milijun eura - smije se Mišković. - A to sve skupa nema veze s istinom. Jesmo, platili smo odštete, no ni izbliza toliko visoke iznose. U pitanju nisu samo dovođenja igrača iz Osijeka na Kantridu, nego jedan širi dogovor na klupskoj razini između nas i Osječana, ali... Dogovor za koji smo se, kao i za konkretne iznose, s kolegama iz Osijeka dogovorili da ostane u domeni poslovne tajne.

Nakon dvije-tri uvodne rečenice uslijedilo ih je više, iznimno znakovitih, onih koje će moćno odjeknuti. Nakon godinu dana predsjednik je Rijekine ambicije lansirao u HNL-orbitu!

- Svaki se dan u životu može okrenuti neka nova stranica, a ovu koju smo mi okrenuli ja bih oslikao ovom konstatacijom: nema apsolutno ništa čudno u tome da klub Rijekine veličine dovodi kvalitetne igrače. Prvenstveno zato što jako puno dobrih igrača - želi doći u Rijeku! Mi smo i stabilan i ambiciozan klub, logično je što igrači hoće na Kantridu. Motiv im je osigurati egzistenciju, a vuče ih i profesionalni izazov. Jer znaju da će i igrati važnu ulogu u HNL-u i nastupati u Europi. Toga su svjesni svi igrači u ligi. Jednostavno, poželjna smo destinacija! Isto tako, nema ništa čudnoga u tome što drugi klubovi žele poslovati s nama. Jer svi znaju da mi poštujemo sve svoje ugovore. I dogovore. Potezi koje smo povukli posljednjih dana jesu u skladu s našom strategijom, dugoročnom. Višegodišnji ugovori s mladim igračima, proširenje igračkog kadra. Da opet ne strepimo hoće li nam se ozlijediti igrač na nekoj konkretnoj poziciji na kojoj nemamo adekvatnu zamjenu.

I ako netko nije shvatio da Rijeka ne namjerava izvući ruku koju je zavukla u svoj duboki džep:

- U budućnosti će sigurno biti još događaja sličnih ovome!

Ambicije rastu, dugoročno gledajući.

- Svjestan sam kako će i dalje biti i uspona i padova, ali ključno je da naš projekt raste. Svojim radom to dokazuju dopredsjednik Šćulac, sportski direktor Juričić i trener Scoria. Pa i svi u omladinskom pogonu koji nam je, odmah smo to naglasili, strahovito bitan, a u kojem se vide značajni pomaci - zaključio je predsjednik Rijeke.

Zimski prijelazni rok završava za šest dana. A Mišković nije potvrdio, ali ni negirao kako bi Rijeka do kraja mercata mogla u još malo shoppinga!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 11:29