KORAK NAPRIJED

Chelsea želi Mateja Delača u snažnijoj ligi

Delač će, prema svemu sudeći, nakon EP-a svratiti u Zaprešić samo na oproštaj sa suigračima
 Marko Miščević / Cropix

Prijelazni rok u Zaprešiću ponovno je bio poput kolodvora. Zbroj došlih i otišlih igrača opet će premašiti brojku 20, a nekoliko imena je posebno zanimljivo. Na popisu vratara dvojica su novih ( Santini iz HD-a i Jurić-Bare iz Haška), a otišao je samo jedan ( Čović u Siget). To je još jedna naznaka da je Matej Delač (trenutačno s U-19 reprezentacijom na EP-u) odbranio posljednju utakmicu za Inter i da će se nakon 18. rođendana (20. kolovoza) promijeniti njegova klupska sredina.

Čeka se 18. rođendan

Službeni stav Chelseaja, koji je prije nekoliko dana potvrdio sportski direktor Frank Arnesen, jest da Delača očekuju sljedeće sezone. No, to ne znači da Ancelotti i suradnici nisu isplanirali sljedećih 12 mjeseci Delačeve karijere. Iako nije isključeno da ga Chelsea do kraja prijelaznog roka povuče na Stamford Bridge, realnija je opcija da ga pošalju na posudbu.

Navika je Engleza da mladiće od kojih puno očekuju s vremenom sve više, ali pažljivo, opterećuje. Nakon što je prošlu sezonu apsolvirao u Zaprešiću, vrijeme je za sljedeći korak, a to su iskušenja u novoj i nogometno jačoj sredini. Chelsea obično šalje igrače u Nizozemsku ili drugu englesku ligu (Championship).

Delač je tek početak

U svakom slučaju, želja je da se Delač osamostali, a bude li potrebno, Chelsea će već na njegov izlazak iz maloljetnosti aktivirati ugovor koji je zasad u statusu “predugovora”.

Kada su u pitanju Chelsea i Inter, priča ne završava s Delačem, nego tek počinje. Zaprešićani jedva čekaju 5. rujna kada će 18 godina navršiti i pravo igranja steći makedonski napadač Aleksandar Trajkovski koji je još početkom godine obavio prve treninge u žutom dresu. Taj isti Trajkovski je u svibnju kao gost sudjelovao u Chelseajevu osvajanju turnira za igrače do 19 godina u Amsterdamu. Bio je i strijelac za pobjedu protiv Botafoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 17:35