KORAK DO NASLOVA

Chelsea dobio Bolton, bježi Unitedu za 4 boda

Chelsea's Nicolas Anelka, centre, celebrates with team mates Frank Lampard, left, and Salomon Kalou after scoring against Bolton Wanderers' during their English Premiership soccer match at Chelsea's Stamford Bridge stadium in London, Tuesday, April, 13, 2010. (AP Photo/Alastair Grant) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE(FAPL)LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

Nogometaši Chelseaja povećali su prednost na ljestvici Premiershipa u odnosu na Manchester United. Nakon pobjede protiv Boltona 1-0 (34. kolo) Chelsea ima plus od četiri boda.

Mnogo teže od očekivanog je Chelsea svladao Bolton, koji se bori za opstanak i dalje će nastaviti s pokušajem ispunjenja tog cilja. Trenutačno je Bolton na 15. mjestu, a od zone ispadanja ima pet bodova više.

Trenutak odluke zbio se u 43. minuti kada je Didier Drogba sjajno ubacio u šesnaesterac, a sa samo nekoliko metara Nicolasu Anelki nije bilo teško glavom pogoditi gostujuću mrežu. Bio je to deveti pogodak u Premiershipu Anelke, a na kraju se pokazao odlučujućim za tri važna boda Ancelottijeve momčadi.

Chelsea je kontrolirao utakmicu (63-37 posto posjed lopte), te je daleko više prijetio, makar je činjenica da se nisu previše iskazali u realizaciji. Uputili su ukupno 21 udarac prema suparničkim vratima, od kojih je osam išlo u okvir vratiju.

Gosti nisu niti jednom pucali u okvir Čechovih vratiju, a oko vratnica je fijuknulo 12 lopti. Najozbiljnije dvije šanse je imao Matthew Taylor u prvom dijelu.

Hrvatski nogometaš Ivan Klasnić je ušao za Bolton u igru u 83. minuti, te se do kraja nije previše istaknuo.

U srijedu se igraju preostale tri utakmice 34. kola, a sastaju se u londonskom derbiju Tootenham - Arsenal, te Wigan - Portsmouth i Aston Villa - Everton.

Premiership, 34. kolo:

Chelsea - Bolton 1-0 (Anelka 43)

Redoslijed: 1. Chelsea 77, 2. Manchester United 73, 3. Arsenal 71 (-1), 4. Manchester City 62 (-1), 5. Tottenham 58 (-2)..., 15. Bolton 32...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 05:56