ŽELE IGRAČA U BRAZILU

ČEKA SE KOVAČEVA POZIVNICA Mamić će na proljeće forsirati Antolića i Ademija

Zdravko Mamić u javnosti je već objavio kako se nada da će to biti Alen Halilović

Zoran Mamić zagovara sustav 4-3-3. Naravno da je isti podložan modifikacijama, ali vizija je generalno takva. U napadu je zasad u planu trojac Soudani - Čop - Fernandes. Ali koji će trojac zaigrati u veznoj liniji? Modri roster prepun je kvalitetnih igrača u vezi. Kome će vjerovati Mamić, tko bi mogao biti dobitnik, a tko gubitnik proljeća? Nabrojimo konkurente za pozicije u veznoj liniji. To su: Domagoj Antolić, Marcelo Brozović, Arijan Ademi, Cleyton, Alen Halilović, Zvonko Pamić, Domagoj Pavičić, Jerko Leko i Said Husejinović. Ovaj posljednji zbog ozljede praktički će propustiti kompletni proljetni dio sezone, pa bosansko-hercegovački veznjak otpada u startu. Domagoj Pavičić je mlad, tek je stigao iz Lokomotive, logično možemo zaključiti da na proljeće neće dobivati preveliku minutažu, a u vezi će rijetko boraviti i Jerko Leko, s obzirom da njega Mamić vidi na poziciji desnog bočnog, kao alternativu, a tko zna, možda i pobjednika u borbi za poziciju s Portugalcem Ivom Pintom.

Ove godine održava se Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a u Maksimirskoj 128 nadaju se da bi ipak netko od sadašnjih igrača mogao dobiti pozivnicu Nike Kovača. Zdravko Mamić u javnosti je objavio kako se nada da će to biti Alen Halilović, a izvori tvrde da u modrom domu nada postoji kad se radi o još trojici igrača, to su Duje Čop, Arijan Ademi i - Domagoj Antolić. Za Marcela Brozovića, kojeg izbornik Kovač cijeni, nada je tanja, s obzirom na ozljedu koja ga je snašla u najgorem mogućem trenutku, onda kad je igrao najbolji nogomet u karijeri. Jer Brozović će ipak trebati dosta vremena za povratak u pravu formu, znate kako to obično biva nakon ozljeda i neigranja.

Nakon tih saznanja bjelodano je jasno da će dvojac Ademi - Antolić biti najveći dobitnik proljeća, jer je isto tako logično da će ih Mamić forsirati kako bi sa što većom minutažom i, pretpostavljamo, dobrim igrama moguće stigli do Kovačeve pozivnice. Gotovo bismo se usudili ustvrditi da dvojac Ademi - Antolić ima sigurno mjesto u udarnih jedanaest te da će ga imati sve do kraja prvenstva. Na netom završenim pripremama u Turskoj bili su među najboljim igračima Modrih, praktički nezamjenjivi. Posebno je bio vidljiv napredak Antolića, koji je saznanjem da je siguran član prve postave pokazivao iznimno mnogo i nametao se kao vođa, pravi lider u vezi.

Treći čovjek vezne linije bi, po svemu sudeći, trebao biti Brazilac Cleyton. Sigurno ga Dinamo nije doveo da bi sjedio na klupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:42