OPASNA MAJKA

Cahill: Bojim se svoje mame nakon loše utakmice

Najbolji australski nogometaš ima dodatni motiv za pružanje najboljeg od sebe - bojazan za zdravlje
 AP

Iako će i suigrači i protivnici potvrditi da na terenu nije među nježnijim igračima koji trče nogometnim travnjacima, Tim Cahill priznao je u intervjuu Sunday Mirroru da mu nije lako nakon loše utakmice za Everton ili, još gore, australsku reprezentaciju. Pomalo ga je i strah. Ne trenera, suigrača, navijača niti kluba. Tim Cahill se boji svoje majke.

Prestala bacati cipele

- Ako odigram lošu utakmicu, ona uvijek ima objašnjenje i razlog. Tako je bilo i kad sam bio dijete - započeo je odlični Evertonov veznjak. I pojasnio:

- Onda je to radila bacanjem cipela na mene, nekad me je bilo i strah. Najčešće je nosila visoke potpetice.

Danas, nakon nekoliko stotina utakmica i par milijuna funti, nema taj problem.

- Lakše mi je, mama živi predaleko da bi isprobavala ovakve metode. Ne baca više stvari na mene.

Srećom, rekli bismo. Sada se sve svodi na dulje predavanje preko telefona.

- Ako ona misli da nisam odigrao dobro uvijek mi to kaže i objasni. Ipak, ona je moj najvjerniji navijač.

Tim je dijete Samoanke i Engleza. Čak i ne poznavajući samoansku kulturu, može se zaključiti tko je nosio hlače u toj obitelji. Cahill je odgojen, kako kaže, “na samoanski način”. Gotovo nikad ne ulazi u ekscesne situacije, rijetko se povlači po stranicama tabloida i živi mirnim životom.

Uvijek skroman i ponizan

- To je glavni razlog zašto sam, barem mislim, ostao skroman i ponizan u životu. Nikad ne zaboravim reći “hvala” ili “izvolite”. Uvijek otvaram vrata drugima i ustupam sjedeće mjesto kad mogu.

Za kraj, Australac je ponudio i recept za sretan život i uspješnu karijeru.

- Poštovanje prema drugima i sebi je najvažnija vrlina koju netko može posjedovati i mogu reći da mi je strogi odgoj pomogao u svakom dijelu života i karijere.

‘Mama, pusti Garnetta na miru i sjedni na svoje mjesto’

Nije neobično da su poznati sportaši vezani uz svoje majke. Cristiano Ronaldo svaku večer dugo telefonski razgovara s mamom Dolores, a gospođa Ronaldo ima i velik utjecaj na važne odluke u Portugalčevoj karijeri. Ona ga je poticala da ode u Man. United, a imala je prste i u transferu u Real Madrid.

Ipak, apsolutni pobjednik ove kategorije je majka LeBrona Jamesa. Za primjer, nedavno je Gloria James u utakmici Clevelanda i Bostona postala “play of the day”. Paul Pierce (2,01 m/107 kg) napravio je grubi prekršaj na ponajboljem svjetskom košarkašu i nekoliko igrača je u gužvi odgurnuto na tribine, među njima i Kevin Garnett (2,11 m/117 kg). Upravo u tom dijelu gledališta bila je i LeBronova majka koja je krenula prema dvojici Celtica vičući i prijeteći prstom. Smirila se tek kad je “Kralj James” viknuo, rekavši joj da “sjedne guzicu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 18:26