TKO ĆE NA EURO?

Čačić slaže križaljku: Rog i Ćorić su 'unutra', Alen Halilović sve dalje od puta u Francusku?

Alen Halilović
 Damir Krajac / CROPIX

Za mjesec dana na stadionu u Saint Denisu počinje nogometni party godine, dva dana kasnije čeka nas još jedna bitka s Turcima, s kojima se četvrti put sudaramo, bilo u kvalifikacijama, bilo na finalnim turnirima. I baš ta utakmica na Parku prinčeva bit će ključna za hrvatske ambicije na Europskom prvenstvu, pobjeda bi nas približila drugoj rundi, poraz bacio u depresiju.

Idućeg ponedjeljka izbornik Ante Čačić će objaviti popis od 26 igrača koje će voditi na pripreme u Sv. Martin na Muri. Tu fazu priprema preskočit će Luka Modrić, koji 28. svibnja igra finale Lige prvaka u Milanu, te Mario Mandžukić, koji će 21. ovog mjeseca igrati finale talijanskog kupa protiv AC Milana. Nakon prve faze priprema, trojica “prekobrojnih” igrača će se vratiti kući, a 31. svibnja Ante Čačić će poslati konačni popis Uefi.

Zagrijavanje u Mađarskoj

Zasad je sve u domeni špekulacija, izbornik ne otkriva karte, no neke njegove odluke dobivaju sve jasnije konture. Definitivno je jasno da na tom popisu neće biti Dejana Lovrena, koji prema nekim tvrdnjama želi preskočiti Europsko prvenstvo zbog privatnih problema. Baš to je razlog što je inzistirao na onako žestokom intervjuu u Sportskim novostima, on je nazvao novinara, a ne novinar njega, i “probranim glagolima” je ciljao na izbornika, da ga jednostavno mora prekrižiti. Zagrijavanje u Budimpešti je bio samo dobar razlog da bi se zaratilo s Čačićem, Lovren je učinio sve kako bi bio izbačen iz reprezentacije.

Marko Rog i Ante Ćorić će svakako biti na popisu, koji će izbornik objaviti u ponedjeljak i s kojim će krenuti na pripreme, oni su sve bliže i finalnom popisu od 23 igrača koji će putovati u Francusku. Naravno, javnost više zanima tko su prekobrojni, no, izbornik tu dvojbu još nije raspetljao. Ali, zna se da će voditi osmoricu obrambenih igrača (Srna, Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Jedvaj, Schildenfeld, Strinić, Lešković), sedmoricu veznih (Modrić, Rakitić, Brozović, Badelj, Kovačić, Antolić, Rog), petoricu napadača (Mandžukić, Perišić, Kalinić, Pjaca, Kramarić), plus trojicu golmana (Subašić, Kalinić, Vargić).

Četvorica igrača, Halilović, Ćorić, Čop i Lešković još se nisu kvalificirali na finalni popis. Lešković je upitan zbog ozljede, a najveća dvojba je Alen Halilović. Je li činjenica da igra u jakoj španjolskoj ligi dovoljan adut da ga Čačić uvrsti na popis, kao što bi to trebao biti i adut Duje Čopa, koji je u Malagi zabio šest golova. No, od ljudi bliskih Anti Čačiću saznajemo da mu je vrlo potreban i Ante Ćorić...

Vlašić kao Bokšić

Imena izvan udarnog kruga manje su važna, Euro će Čačić izgurati sa 15 igrača. Dvojica golmana, Subašić i Kalinić, posljednja linija (Srna, Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Schildenfeld), petorica veznih (Modrić, Rakitić, Brozović, Kovačić i Badelj), te trojica napadača (Mandžukić, Perišić, Pjaca). Ne kažemo da ostali u Pariz, St. Etienne i Bordeaux idu turistički, ali, ne mogu računati na ozbiljniju minutažu.

Izborniku je žao što Josip Brekalo nije u hrvatskoj ligi potvrdio svoju izjavu, da “ne postoji bek kojega ne može probiti”, kao i ozljede koje su napale Nikolu Vlašića. Nema sreće, kao što 1998. godine nije imao sreće ni Alen Bokšić...

Navijaj u Francuskoj za Vatrene! Osvoji karte za tekmu Hrvatska – Turska na Navijacnica.hr!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 18:09