BUDUĆNOST DINAMA

Butina: Picek, sad je tvoj red na vratima

Prošlog proljeća prije 18. rođendana za Dinamo je debitirao Andrej Kramarić, a u nedjelju je, zbog ozljeda Butine i Lončarića, prigodu među seniorima dobio junior Dominik Picak
Zagreb, 051109. Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Europske lige, skupine A, 4. kolo izmedju Dinama i nizozemskog Ajaxa.Na slici: Tomislav Butina golman Dinama.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Dominik Picak je saznao da će braniti još u petak nakon treninga, kad je Tomislav Butina osjetio da mu je bol u koljenu tolika da mu je nužan odmor.

- Picek, na tebe je red - rekao mi je Tomo.

- Naravno, protekle dvije noći manje sam spavao nego inače, ali bilo je super, uvjerljivo smo pobijedili, napravili odličan posao - dodao je Picak, kojem nakon 0-1 na poluvremenu sigurno nije bilo svejedno. Pogodak Vuke nije mogao spriječiti, a pravog posla nije imao.

‘Jedva čekam Pomorac’

- Prva lopta koju sam uhvatio nakon centaršuta bila mi je vrela, poslije je bilo lakše. Tomo mi je odmah rekao da neću imati puno posla, a da nešto uvijek može zalutati u vrata.

Picak živi u Vukomercu, Donja Dubrava, prijatelji koji mu popodne idu u školu markirat će prve sate u srijedu, kada Dinamo u uzvratu četvrtfinala Kupa (13.00) dočekuje Pomorac.

- Branit ću i tu utakmicu, jedva čekam - poručio je 192 cm visoki 17-godišnjak kojem je uzor Buffon.

Dodajmo da će mu zamjena, kao i u Čakovcu, biti vršnjak Kristijan Kahlina.

Čak 40 posto vlastitog igračkog kadra

Za Dinamo su ove jeseni u hrvatskom prvenstvu nastupila 24 nogometaša, od čega čak 10 iz vlastite omladinske škole: Butina, Lončarić i Picak na vratima, te Bišćan, Lovren, Barbarić, Glavina, Badelj, Tomečak i Kramarić.

Osim toga, Tomić je nastupio samo dvaput u Kupu, kao i za popunu kadra na kup-utakmici u Gojancu juniori Mršić i Krpić. (nl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:00