IPAK JE OZLIJEĐEN

Butina: Ne da nisam prekrižen, nego ću braniti i 2011.!

Lončarić će braniti protiv Šerifa zbog Butinine ozljede, a ne prestanka karijere, naš bivši reprezentativac najavljuje skori povratak treninzima i bitku za rukavice
Zagreb, 051109. Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Europske lige, skupine A, 4. kolo izmedju Dinama i nizozemskog Ajaxa.Na slici: Tomislav Butina golman Dinama.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Tomislavu Butini mobitel cijelo jutro ne prestaje zvonjeti. Je li ozlijeđen, uvrijeđen ili prekrižen?

U ponedjeljak navečer bio je otvoreni trening na Hitrec-Kacijanu i maksimirski kroničari primijetili su da Butine nema, a ozljeda trbušnog zida mnogima je zvučala kao šuplja isprika iza koje se krije nešto ozbiljnije..

- Sva sreća da imam vidljivu kvrgu na trbušnom zidu, iznad pimpeka, pa se svatko može uvjeriti da sam ozlijeđen. Nisam trenirao još od povratka iz Moldavije, samo što to nismo razglašavali na sva zvona, baš zato da odmah ne krenu ove zavjereničke priče - rekao nam je Butina u utorak ujutro, prije odlaska na terapiju.

- Novinari su me ovog ljeta već bili strpali i u zatvor i kaj sad? Biti otpisan i nije najgora stvar koju možeš o sebi pročitati...

Butina nam je ispričao kako mu se i Ante Rukavina požalio da je pročitao kako nije igrao protiv Rijeke jer ga se čuvalo od Šerifovih skauta, a Bućo ga je u subotu ujutro osobno vozio u Merkur kod dr. Šebečića na ultrazvuk, čak je došao po Antu na krivo mjesto, ispred Vile Tine, gdje je u karanteni bila Rijeka, umjesto pred Sheraton.

- Nema gola koji Dinamov vratar može primiti, a da ga pola stadiona ne optuži da je kriv. Takvih Supermena, sa sto ruku i nogu, ima valjda jedino u crtićima. A u posljednje dvije godine u Dinamu bio sam junak ili tragičar valjda za 52 života...

Butina (30. ožujka 1974.) ima ugovor do ljeta 2011. i trenutno ne razmišlja o oproštaju:

- Meni je u Dinamu čast biti na klupi, da si umišljam da trebam biti prvi vratar ili ništa ne bih pristao na najmanji ugovor u svlačionici, 100.000 eura bruto. Ali to ne znači da ću se pomiriti sa statusom rezerve, čim se oporavim jurit ću na treninzima 100% da se opet nametnem treneru. Neću niti tugovati ako Lončarić ostane broj jedan, pa Fićo je golmančina! Nije dosad imao sreće sa zdravljem, uostalom, meni se lani otvorilo kad se on ozlijedio u Amsterdamu, pa sam opet dobio prigodu i po ocjenama novinara bio odličan protiv Ajaxa doma i u Bruxellesu - podsjeća Bućo.

U milanskom Interu je do prošlog ljeta bivši talijanski reprezentativac Toldo (38) bio pričuva Juliju Cesaru (30), a našem Miri Varvodiću (21) kod Solde u Kölnu od ovog je ljeta rezerva 39-godišnji Mondragon, koji bi mu mogao biti otac.

- To je i tendencija, da mlađi i perspektivni golmani imaju jako zaleđe, manji mu je pritisak. Pa neće valjda neki klinjo biti rezerva, vratar mora braniti da stekne iskustvo, lakše je s klupe, kada zatreba, uči nama u zrelim godinama. Uostalom, takva zdrava konkurencija je dobrodošla, nije li lani u Bayernu moj vršnjak Butt istisnuo s vrata deset godina mlađeg Rensinga? Braniti može samo jedan, pa tko ugrabi i iskoristi prigodu ostaje na golu, a ovaj drugi mora jednako raditi a treningu da ga u svakom trenutku može zamijeniti.

Butinine riječi, da nije prekrižen, potvrdio je i trener Dinama Velimir Zajec:

- Butinina stanka neće biti duga, pa nismo ludi da ga se riješimo! Tomo ostaje s nama, jedva čekamo da se vrati treninzima - poručio je Zeko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 10:22