OTKRILI PROBLEME

Budućnost svijetla, a sadašnjost turobna

Split, 120210.Poljud.Nadzorni odbor Hajduka na danasnjoj je sjednici izabrao novog trenera. Stanko Poklepovic tako ce zamijeniti Edoarda Reju na klupi splitskog kluba.Na fotografiji: predsjednik Hajduka Josko Svagusa i novoizabrani trener Stanko Poklepovic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SPLIT - U moru loših vijesti iz Hajduka ima barem nešto pozitivno: juniori trenera Saše Glavaša u Umagu su prošlog vikenda osvojili Kup Hrvatske, bez poraza. Omladinska škola Hajduka odnijela je tako dvostruku krunu, jer trofej u Kupu uzeli su i kadeti trenera Ante Šećera.

Ako u Hajduku netko može imati razloga za zadovoljstvo, onda je to Goran Vučević, šef Omladinske škole “bijelih”, koji je počeo slagati kockice mozaika u radu s mladima, a prvi rezultati se pokazuju.

U podmlatku “bijelih” postoje biseri poput 16-godišnjeg Marka Livaje koji je već priključen prvotimcima te juniori Franko Andrijašević, veznjak i najbolji igrač završnice Kupa, centarfor Ivan Lendrić, najbolji strijelac turnira, te Dante Stipica, najbolji vratar. Među kadetima najzapaženiji je Ivan Jakov Džoni, mladi golgeter, sin proslavljenog Hajdukova reprezentativca Vilsona, danas klupskog skauta.

To bi trebala biti Hajdukova budućnost, svjetlija nego ova turobna sadašnjost.

Postalo je već deplasirano govoriti o rasprodaji Hajdukova ugleda, ali nakon što je prva momčad u Polačama izgubila od Zadra (1-2), a pričuve se osramotile kod trećeligaša Omiša (0-3), onda ne preostaje drugo nego zavapiti - može li gore od ovoga? Nažalost, zadnjih godina svjedoci smo toga da uvijek može biti gore.

Stanko Poklepović detektirao je probleme, evidentno je da je igra Hajduka spora, rastrgana, bez prave ideje i realizacije te da su igrači potonuli u psihološku rezignaciju. Kako ih probuditi, kako ih vratiti u život? Sve su to pitanja koja muče Poklepovića.

- Pokušat ću s ovim kadrom napraviti promjenu načina igre, ubrzati je i popraviti kombinatoriku - kaže Poklepović.

No iskusnom treneru vrijeme nije saveznik, a cijela atmosfera oko kluba dodatni je uteg oko vrata svima, od uprave, preko trenera, do igrača. U Polačama gdje su navijači sjedili tik uz članove Hajdukove uprave, sasvim blizu igrača, hajdukovci su doživjeli takve uvrede da je to rijetko kad viđeno i doživljeno. Sad su se svi povukli u sebe, kao da ne vide svjetlo na kraju tunela.

Oko Hajduka vlada tako loša atmosfera, prava destrukcija, zbog čega se s velikom zebnjom dočekuje utakmica sa Slavenom Belupom u nedjelju na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 11:33