PORUKA S KANTRIDE

Brezovec: 'Cijela Hrvatska će vidjeti odličnu Rijeku... Pa nećemo se valjda bojati Dinama!?'

'Rijeka smo, pobjeda je uvijek cilj, ali igrat ćemo kod višestrukih uzastopnih prvaka, kod uvjerljivog lidera lige, tako da treba biti pošten i reći kako je sve moguće'
 Davor Žunić/CROPIX

Rijeka si je ljetos kupila "mali motorin" za vezni red. Rekao bi čovjek da takve igrače moraš imati u vlastitom pogonu, ali Scoria i Juričić jako dobro su znali što rade kad su iz Belupa doveli 26-godišnjeg Josipa Brezovca. Najveća je trenerova briga zapravo bila da Brezovca malo "uštopa", da mu igrač ne izgori od silne želje i trke!

Proljetni se nastavak polako bliži, sutra se kreće u Zagreb, prekosutra istrčava na Maksimir. Raste li temperatura i u bijeloj svlačionici?

- Raste itekako, ali umjesto "temperatura" primjerenije bi bilo reći - pozitivna energija. Nakon pola godine ova je momčad postala najhomogenija moguća skupina, svi dišemo kao jedan i polako se "brusimo" za Dinamo - priča Scorijin all-round veznjak.

Dakle, nema straha?

- Još najbolje da se nekoga bojimo?! Ova Rijekina generacija je puna nogometaša koji jako dobro znaju što znači pobijediti i Dinamo i Hajduk. Ozračje je perfektno, ići ćemo po pozitivan rezultat. Fajterski, ali hladne glave, poštujući šefove upute do posljednjeg detalja. Rijeka smo, pobjeda je uvijek cilj, ali igrat ćemo kod višestrukih uzastopnih prvaka, kod uvjerljivog lidera lige, tako da treba biti pošten i reći kako je sve moguće. U svakom slučaju, jedno je sigurno: nemamo straha i idemo Dinamu pokazati riječke zube!

A priča iskusnika i stoperskog majstora Joea Šimunića kako su se neki u Dinamovoj svlačionici uplašili Rijeke?

- Time se pak uopće ne zamaramo. Ne zanima nas je li to zaista istina ili nas takvim intervjuima žele uspavati, uljuljkati u neku lažnu sigurnost. Jer za to nema šanse. U nedjelju će cijela Hrvatska vidjeti jedno sto posto motiviranu, uspjeha željnu Rijeku.

Bili ste u Dinamu. Hoće li vama kao i Alispahiću ovo biti posebna utakmica?

- Hoće, ali ne zato što sam bio tamo nego zato što su utakmice i pobjede nad Dinamom i(li) Hajdukom uvijek posebne, posebno drage. Zato nedjeljna utakmice neće biti niti može biti "kao svaka druga".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 04:13