LEGENDA PROGNOZIRA

BLAŽ SLIŠKOVIĆ O DERBIJU ‘Srbija je u prednosti, Mihajlović je iskusniji trener od Igora Štimca’

 Paun Paunović / Cropix

Mediji su već prenapuhali tenzije između Hrvatske i Srbije , iako je do kvalifikacijske utakmice za SP u Brazilu ostalo još više od mjesec dana, rekao je Blaž Slišković u razgovoru za Nezavisne novine.

Hrvatska pod pritiskom

Legendarni jugoslavenski reprezentativni veznjak, te bivši izbornik Bosne i Hercegovine i trener Hajduka, siguran je kako odnosi dvojice izbornika i reprezentativaca uopće nisu zategnuti, naprotiv, ali smatra kako su hrvatski igrači ipak već sada pod većim pritiskom.

- Srbija je u poziciji da nema puno toga za izgubiti i zbog toga može igrati opuštenije. Oni u Zagrebu mogu samo profitirati, a ni pobjedom neće riješiti svoje probleme. Opet, ni Hrvatskoj pobjeda neće puno riješiti. Čeka ih još i revanš - kaže Slišković.

‘Nisu slučajno u Top 10’

Malu prednost ipak daje Srbiji, i to zbog iskustva izbornika Siniše Mihajlovića.

- Trenirao je klubove Italiji, a Štimac tri kluba u Hrvatskoj. Mihajlović se vjerojatno već susretao sa sličnim situacijama. U tom segmentu Srbija je u prednosti, no to ne mora biti presudno - dodaje 53-godišnji Mostarac. Hrvatski adut je, ističe, kvalitetniji kadar, što iščitava iz prezentacija Štimčevih reprezentativaca u klubovima.

- Nisu slučajno među 10 najboljih reprezentacija na planetu. Nikome nije lako igrati protiv Hrvatske.

Slišković je uvjeren da na Maksimiru 22. ožujka neće biti incidenata.

Sportski i novčani profit

- Naravno da ovo nije utakmica kao da igraju Srbija i Wales ili Hrvatska i Rusija, rivalstvo je izraženije i to je normalno. No sigurno će sve proteći korektno.

Osvrnuo se i na ideju o regionalnoj ligi, za koju smatra da je odlična, ali stiže u krivo vrijeme. Hoće li tajming ikada biti prikladan?

- Moramo poraditi na pitanju sigurnosti, inače će nam ta liga donijeti više štete nego koristi. Kada to uspijemo, profitirat ćemo i u sportskom i u financijskom pogledu - zaključio je Baka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 06:39