POJAČANJA ZA UZVRAT

Bišćan i četvorica mladih presudit će Šerifu

Dinamo je u Tiraspolju igrao na rezultat i ostvario 1-1 koji mu daje dobru podlogu za uzvrat 4. kolovoza u Maksimiru, kad se vraća kapetan Bišćan, a u kadar ulaze ‘četvorica mladih’
 Drago Sopta / CROPIX

U pretkolima nije važan dojam, nego rezultat i s tog gledišta nogometaši Dinama u Tiraspolju su ostvarili odličnih 1-1 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

Za potvrdu plasmana u Europsku ligu u Maksimiru 4. kolovoza (20.00) treba im bilo kakva pobjeda, a njome bi se istodobno dobila prigoda da se u razigravanju, 4. pretkolu, pokuša izboriti lukrativna Champions League. No, i s Euroligom će u Zagrebu i četvrtu sezonu zaredom biti međunarodnih ogleda do sredine prosinca.

Bišćan odradio suspenziju

Dinamovci su na gostovanju kod moldavskog prvaka, klasične domaćinske ho-ruk momčadi, sačuvali remi taktikom ‘cilj opravdava sredstvo’, zbog manjka igrača u posljednjih pola sata (isključenje Barbarića). Međutim, za uzvrat se plavima vraća kapetan Igor Bišćan, koji je zbog crvenog kartona u Novoj Gorici kažnjen samo jednom utakmicom neigranja, a trener Velimir Zajec kao ozebli sunce čeka priključenje svježih snaga. Svjestan da je rezultat u Tiraspolju bio bolji od igre Zeko je poboljšanje osim povratkom Bišćana najavio i ‘četvoricom mladih’:

Ademi naprijed, Calello stoj

- S Bišćanom, Vrsaljkom, Ademijem, Rukavinom i Kramarićem bit ćemo puno jači u uzvratu sa Šerifom.

Može se doista očekivati barem četvoricu nabrojanih u početnoj 11-orici, jer bilo bi svetogrđe forsirati netalentiranog Calella prije svestranog Ademija, koji za razliku od Argentinca ima i skok, nasušno potreban Dinamu. Iako deset godina mlađi, Vrsaljko nije nimalo lošiji od Etta, dok bi Ante Rukavina trebao zauzeti Mandžukićev položaj na lijevom prednjem boku, preko kojeg je Šerif ionako ranjiv zbog ofenzivnih navika Vranješa. Jedino će Kramarić, koji se od mladića iz Dinamova pogona dosad najmanje nametnuo Zajecu, vjerojatno startati s klupe, jer u špici će plavima trebati tjelesno snažni napadač poput Slepičke.

Neka od tih rješenja Zajec bi mogao predstaviti već u subotu (20.15) protiv Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:02