ZADOVOLJAN DEBITANTIMA

Bilić: ‘Događanje’ Mate je fenomenalna stvar

Naš izbornik Slaven Bilić zadovoljan je visokom pobjedom i gostoprimstvom te obećao Vinkovčanima ponovni dolazak čim se ukaže prigoda
Vukovar, 141109.Hrvatska reprezentacija u posjetu gradu heroju, obisli su kriz svim zrtvama za slobodu Hrvatske na uscu Vuke u Dunav, zatim memorijalno groblje zrtava iz Domovinskog rata. Na fotografiji reprezentacija Hrvatske obisla i Spomen Dom Ovcara.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

VINKOVCI - Hrvatska se s Lihtenštajnom obračunala lako, kao olujno more s orahovom ljuskom. Iskreno, drugačiji epilog nije se ni očekivao, a izbornik gostiju Hans-Peter Zaugg realno je sagledao stvari:

- Hrvatska je mnogo jača od nas, domaćin nam je u većem dijelu susreta doista učinio život teškim. Inače, sve naše zamisli i ambicije pale su u vodu odmah na početku susreta. Nema gore situacije od ove koja se nama dogodila; primili smo gol u 44. sekundi, a nakon drugog udarca prema našem golu već smo gubili 0-2. Čestitam Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi, ali ne mogu ne primijetiti da smo kod čak četiri od pet primljenih pogodaka svojim pogreškama prilično olakšali posao hrvatskim nogometašima.

Realan je bio i Slaven Bilić. Na početku novog razdoblja upisana je rutinska pobjeda, ali sve osim toga zapravo bi bilo veliko iznenađenje s obzirom na kvalitetu suparnika koji pripada tek petoj jakosnoj europskoj skupini.

- S obzirom na sve okolnosti, tip utakmice i težak teren, možemo biti zadovoljni. Vjerujem da smo se vinkovačkoj publici uspjeli odužiti dobrom igrom za sjajno gostoprimstvo u kojem smo uživali. Doći ćemo opet kad se ukaže šansa - rekao je izbornik Bilić u čijem je sastavu najbolji bio - centarfor Bilić.

- Mate je opravdao naša očekivanja. Možemo sada razgovarati o tome je li i ranije mogao dobiti šansu, a na tu temu reći ću samo ovo: reprezentativni status potencijalnih novih kandidata ne ovisi samo o njima, nego i od onih koji su već ‘unutra’. Nakon ovakve Matine igre neću reći tek da od viška glave ne boli, nego da je to fenomenalna stvar za reprezentaciju.

Čistih 5-0 protiv Lihtenštajna pozitivan je početak novog ciklusa ‘vatrenih’ nakon fijaska u kvalifikacijama za SP, iako je Lihtenštajn ipak samo - Lihtenštajn.

- Slažem se, nisu oni visoka klasa, znali su oni izgubiti i s većom razlikom. Ali su isto tako propisno namučili jednu Rusiju koja ih je dobila jedva 1-0. Prema tome, itekako imamo pravo biti zadovoljni ovom pobjedom - poentirao je hrvatski izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:29