ŠTRAJK U VARTEKSU

Bez obzira na sve, dvoboj s Pulom bit će odigran

 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Bez obzira na štrajk, dvadesettroje članova sindikata u NK Varteksu, zaposlenika u klupskoj radnoj zajednici, čelništvo varaždinskog nogometnog prvoligaša smatra da će se subotnja utakmica s pulskom Istrom sigurno odigrati jer će se pronaći način da se utakmica organizira i odigra.

- Predsjednik i direktor kluba Zlatko Horvat i Goran Jukić ne poriču pravo zaposlenicima na štrajk, svjesni situacije u kojoj se djelatnici nalaze, ali istodobno navode da štrajk ne vodi stabilizaciji kluba niti u bilo čemu pomaže - izvijestio je u četvrtak glasnogovornik kluba Siniša Kalajdžija.

Rekao je da direktor kluba Goran Jukić nije stavio potpis na dogovor, odnosno zahtjeve Sindikata, a čiji su predstavnici tražili da se tijekom jednog mjeseca isplate dvije zaostale i jedna redovna plaća, s obzirom na to da to ne bi bilo moguće realizirati. Ono što klub u ovom trenutku može jest skora isplata jedne plaće, a nakon toga osiguranje sredstava za još jednu plaću.

Glasnogovornik varaždinskog prvoligaša potvrdio je da se u klubu razmišlja o smanjenju zaposlenika i smanjenku dohodaka, ali to će biti jedna od točaka dnevnog reda sjednice Izvršnog odbora, koja bi se trebala održati uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 11:29