TRANSFERI U EUROPI

Berlusconi štedi, ali za Hondu će ipak izdvojiti koji euro

S približavanjem kolovoza počelo se zahuktavati stanje na nogometnoj burzi diljem Europe. U Milan će Honda, a umjesto Džeke, u napadu Juventusa mogao bi biti Adebayor
 Reuters

ZAGREB - Ne štedi samo Zdravko Mamić. Kriza u svijetu primirila je većinu nogometnih velikana kojima je primarna opcija zadržavanje postojećih igrača u svlačionici i tek pokoje pojačanje koje bi zaoštrilo konkurenciju te eventualno prodalo novi kontingent dresova. Transfer sličan onome Cristiana Ronalda u Madrid sada je samo pusti san.

Najbolji smo primjer pronašli u Milanellu. Najdraža igračka Silvija Berlusconija trenutačno je na ledu. Umjesto velikih imena, radije su se okrenuli dogovorima o produljenju vjernosti igrača poput Ronaldinha, Zambrotte, Odda i Abbiatija. Jedno od rijetkih novih lica na San Siru mogao bi biti Keisuki Honda. Japanski reprezentativac skrenuo je pozornost na svoj nogometni talent tijekom SP-a i predstava u Južnoj Africi priskrbila mu je nadimak “japanski Messi”, ali i transfer u Serie A.

Dolazi Honda

Talijanski mediji izvijestili su da je Milan ponudio CSKA iz Moskve 13 milijuna eura za odštetu, dok su Rusi tražili dva više. Očito je dogovor postignut jer se sljedeći tjedan očekuje finaliziranje detalja i Hondina promocija na talijanskom sjeveru. Malo dalje, u Torinu, caruje nervoza. Njihov prvi izbor bio je Edin Džeko, ali u Wolfsburgu su neumoljivi u svom planu da napadački tandem u idućoj sezoni nosi balkanski štih. U tu svrhu doveli su Mandžukića, ali i odbili potpisati ispisnicu Džeki.

Uzalud je centarfor “ljiljana” ronio suze, a u pauzi između brisanja obraza zaprijetio čak Nijemcima da bi mu se “slučajno” mogao dogoditi trenutak dekoncentracije pred golom. Takav je stav zgrozio Nijemce, ali ostali su tvrdi u svojoj namjeri.

Mourinho želi Carvalha

- Džeko zna da nam je potreban, ali isto tako zna da smo mi potrebni njemu. Profesionalac je i očekujemo da će se tako ponašati na travnjaku - zaključio je direktor Dieter Hoeneß.

Alternativu je Juve očito pronašao na Otoku, točnije u Manchester Cityju gdje svoj nogometni kruh zarađuje Emmanuel Adebayor. Bila bi to posudba na godinu dana za koju je Juventus spreman izdvojiti 5,5 milijuna eura, ali i u suprotni smjer poslati Mohammeda Sissoka. Juventus bi mogao napustiti i Felipe Melo za kojega je otvoreno zanimanje pokazao Jose Mourinho, a koji inzistira i na Carvalhu iz Chelseaja. Za razliku od Mela koji je izjavio ljubav “staroj dami”, Carvalho je pustio bijeli dim prema Mourinhovoj želji. Na njegovu žalost, u svijetu transfera želje glavnih protagonista oko odabira destinacije najčešće ne znače apsolutno ništa. Oni su ipak samo roba.

Cjenkanje putem medija

Hondin agent Kees Ploegsma tvrdi kako od transfera neće biti ništa.

- Nemam nikakvih saznanja, osobno me nitko nije kontaktirao - tvrdi i nastavlja:

- Nekoliko se klubova raspitivalo, no sve je to bilo više informativnog karaktera. Ništa konkretnoga. U siječnju je Honda potpisao za CSKA ugovor koji mu vrijedi do kraja 2013. godine. Nisam siguran niti da ga ruski klub želi prodati. (ts)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 00:36