LIGA PRVAKA

Beckham i Mourinho protiv bivših klubova

'Emotivno će to biti težak trenutak poslije čak 7 godina. Ali, sada već ne mogu dočekati. Bit će fantastično vratiti se na Old Trafford'
 Reuters

LONDON - Utakmice osmine finala odvode Beckhama, Benzemu i Mourinha na mjesta iz kojih su se otisnuli na svoje sadašnje destinacije.

Beckham će se nakon sedam godina “ukazati” na Old Traffordu, Benzema stiže s Relaom Lyonu na Stade de Gerland, mjesto svog nogometnog rođenja, a veliki portugalski strateg Mourinho s Interom će pokušati zaustaviti moćnu dro(g)bilicu Chelsea, s kojim je 2005. i 2006. bio prvak Premiershipa.

David Beckham će u utorak igrati u dresu Milana protiv kluba, trenera i institucije koji su od njega stvorili nogometnu ikonu. Bit će to, bude li uvršten u sastav, njegov prvi takav “dirljiv trenutak” protiv Uniteda. Za momčad s Old Trafforda Beckham je ugovor potpisao 1991. godine, debitirao četiri sezone poslije, da bi do odlaska u Real 2003. odigrao 394 utakmice za “crvene vragove” i zabio 86 golova. Za boravka u Manchesteru Beckham je osvojio 6 naslova prvaka i Ligu prvaka 1999. godine.

- Emotivno će to biti težak trenutak poslije čak 7 godina. Ali, sada već ne mogu dočekati. Bit će fantastično vratiti se na Old Trafford - rekao je Beckham.

Zanimljivo je da Milan na San Siru još nije izgubio od engleskog prvaka, ali Rooney igra u zastrašujućoj formi. Ove je sezone u 24 utakmice postigao već 21 gol, čime je i uvjerljivo vodeći “topnik” lige.

- Mislim da igram najbolji nogomet u karijeri. Uživam u njemu, ali i u privatnom životu, što se odražava na igru. Nadam se da ću ovako nastaviti do kraja sezone.

Isti dan Karim Benzema će u dresu Reala istrčati protiv svoga Lyona, na mjesto svog nogometnog rođenja, gdje je odigrao 112 susreta, zabio 43 gola. Doduše, nad njegov se nastup nadvila neizvjesnost jer je ozlijedio prepone na treningu minulog utorka, a za što je predviđeno mirovanje od tjedan dana.

U subotu nije igrao za Real protiv Xereza, ali se vjeruje da bi mogao biti pripravan uskočiti protiv Lyona koji Real nikada nije pobijedio u europskim natjecanjima. Već se mjerka Benzemin učinak u Realu, sedam golova u 19 utakmica.

- Benzema će najbolje utakmice tek odigrati. Prvi put je izvan Francuske. Traje adaptacija - rekao je njegov suigrač Diarra.

Münchenski Bayern je, nakon lošeg početka sezone, ali trijumfalne završnice jeseni, “uletio” u povoljan ždrijeb, igra protiv Fiorentine. Trenutno van Gaalova vojska nemilosrdno grabi Bundesligom i premda je Pranjića, Olića i još nekolicinu Bayernovih igrača napao prilično iscrpljujući virus, sprašili su Borussiju (D) 3-1, a Ola je u subotu igrao posljednjih 18 minuta. Prisjećajući se kakav su nogomet demonstrirali kad su eliminirali Juventus, ne možemo ne pogurnuti Bavarce u ulogu favorita protiv Fiorentine koja je u subotu doživjela poraz kod Sampdorije (2-0).

- Neće to biti naše zadnje dvije utakmice u LP-u ove sezone - rekao je još prije mjesec dana Danijel Pranjić, odgovarajući na pitanje treba li požuriti na Allianz Arenu već u veljači želimo li Bayern gledati u Ligi prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:51