PREDSTAVLJEN SPOMENIK

Bajdo Vukas otkriven u Splitu, svi se poklonili

'Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i pokazali njomer koliko je Bajdo učinio za ovaj klub i ovaj grad'
ARHIVSKA FOTOGRAFIJASplit, 100210.U subotu 13.02.2010. ispred stadiona Poljud (privremeno, dok se trajno ne premjesti pored Staroga placa) u Splitu otkriva se spomenik legendarnom nogometasu Hajduka Bernardu Vukasu Bajdi. Vukas je za Hajduk odigrao 615 utakmica u kojima je postigao 300 pogodaka, za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 59 puta i pritom postigao 22 pogotka, a nastupao je i za reprezentaciju Svijeta i Europe.Na fotografiji: Bernard Bajdo Vukas u dresu reprezentacije Jugoslavije.Foto: CROPIX
 CROPIX

U predvorju stadiona na Poljudu svečano je otkrivena skulptura Bernarda Bajde Vukasa, najvećeg igrača u povijesti Hajduka. Skulpturu su, u prisustvu mnogih uzvanika, zajednički otkrili sin pokojnog Bernarda Zdeslav, predsjednik uprave Hajduka Joško Svaguša i idejni začetnik akcije Vedran Bonačić, piše Slobodna Dalmacija .

- Ovime Vukasu iskazujemo trajnu zahvalu za sve ono što je napravio za Hajduk. Neki bi rekli da se on vratio u klub, ali Bajdo nikada nije ni otišao - kazao je tom prigodom Joško Svaguša.

Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i pokazali njomer koliko je Bajdo učinio za ovaj klub i ovaj grad. I nama najmlađima koji nismo imali tu čast da ga možemo uživo gledati zatitra srce na spomen njegova imena. Sad je ovaj spomenik ovdje, a nadam se da će do Hajdukovog stotog rođendana dobiti pravu lokaciju - na Starom placu - poručio je Vedran Bonačić. (Duje Klarić)

Torcidina rođendanska čestitka Hajduku: Oćemo kodeks!



Veliki transparent s natpisom "Oćemo kodeks" osvanuo je u subotu ujutro, na dan kada Hajduk slavi 99 godina postojanja, na zgradi Auto Hrvatske. Uz prijateljsku utakmicu Hajduk - Željezničar, otvaranje izložbe fotografija "Torcida foto godine" i svečano otkrivanje spomenika Bajdi Vukasu, Torcida je i na ovaj način obilježila rođendan voljenog kluba još jednom istaknuvši kako hoće svoj kodeks..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:48